Cek mek molek ni tunggu masa je nak masuk kuali ku... |
Bila adunan dah siap, bulat²kan adunan tu & leperkan. Letakkan 1 sudu kecil gula di tengah² & tutup semula. Kena tutup betul² tau, nanti kebocoran pula. Bagi saya kuih ni lagi senang nak buat berbanding keria. Cumanya kena hati² bab gulanya yg mudah bocor semasa digoreng. Setakat ni, teori saya ialah, goreng cepat² sblm gula tu cair kat dlm & meleleh... hehehe.. x tau la kalau teori saya ni x betul.
Teori ni pon ikut pengalaman saya yg lepas², if saya buat & simpan dulu sblm goreng, biasanya mmg gulanya akan meleleh sblm masuk kuali. Since that, saya terus buat & goreng pada masa yg sama. Kalau ada sapa² yg tau cara nak elak cek mek molek bocor boleh la share rahsianya ye!!!
0 comments:
Post a Comment