BAKED EGG & TOMATO

Thursday, October 31, 2013 0 comments
Resepi simple aje.. tapi tetap sedap...
Untuk detail lagi boleh refer kat link ni eekk.. resepi dari Sarah lagi & for sure dari web Martha... Bawah ni ringkasan cara saya...

Saya sudukan pasta sauce (baki spaghetti dari freezer) ke dalam ramekins.  Sayangnya kuah ni terkering sikit sbb lama sgt dipanaskan... tu yg nampak thick aje...

Pecahkan telur... ingat nak buat 2 biji sebekas, tapi tak muat... Sudukan lagi sikit sauce jika suka

Renjiskan cheese.. saya gunakan parmesan...

Bake around 15-20 minutes or till the white just set.. tak perlu lama² nanti tak best... 
Saya hidangkan egg & tomato ni dengan garlic bread.  Kali ni takde kerajinan nak buat roti sendiri, jadi guna gardenia disapu dengan butter yg digaul dengan garlic & parsley.  Then toast or grill sampai garing.  Beres!

ALUMITE

Sunday, October 27, 2013 5 comments


Pernah dengar fasal periuk ceramic ni tak?  Dah lama saya dapat voucher RM80.00 untuk periuk ni dari Senheng tapi tak berminat pun nak beli.  Walhal dah lama saya berkira-kira nak beli periuk.. dalam kepala ni nak beli pressure cooker or vision ke... heehhe...

Sampai lah satu hari ni, masa tengah tunggu hubby kat Mid Valley, saya ternampak demo masakan menggunakan periuk ni.  Lepas satu demi satu demo ditayang, saya makin jatuh hati!.  Jadi tanpa berlengah, terus saya called Manager Senheng booking 1... hehehehe..!!

2 hari lepas beli terus saya testing keberkesanan periuk ni.  Saya masak daging korban.  Masak kurma aje... combine dengan kentang.  Memang mudah memasak sbb tak bimbang masakan hangus & sekali-sekala aje saya buka penutup nak tengok daging dah empuk ke belum.  Saya sengaja potong daging & kentang besar² nak tengok kemampuan periuk ni.  Lepas daging empuk, saya letak kentang, kejap aje dah empuk.  Waahh.. ini sudah bagus!!

Kebetulan Mak Mertua tumpang bermalam kat rumah, jadi dinner tu sempatle dia merasa kurma daging periuk Alumite.  MIL siap tanya apa petua saya pakai sampai daging lembut macam tu!  My husband pun puji daging kali ni lembut semacam, boleh dicarik²... Puas hati rasanya saya boleh masak daging lembut macam tu.

Kalau ikut demo masakan yang saya tengok tu memang byk sgt kelebihannya.. salah satunya non stick, tak perlu scrub semua tu.  Panasnya juga lebih sekata & penutup yg berat berkaca tu membantu lagi proses memasak dengan lebih baik.  Kalau nak buat bubur nasi ke, kejap je dah siap...  Isshh.. banyak lagi le benefit yg saya nampak.  Mana la saya tak terpengaruh untuk beli... heheehe...

Cumanya saya kena extra careful & takleh kasar² guna periuk ni.. maklumlah, sadurannya adalah seramik!  Bimbang crack u!!

P/s :  Saya beli periuk ni pada harga RM139.00.. rasanya murahla tu kan?


SAMBAL SOTONG SIMPLE

Friday, October 25, 2013 2 comments
Lepas upload pic Misha kat blog, adikku complaint... Malu la baby sbb nampak *** ... Alamak.. ye la kan... Mamanya tak perasan.  Maklumle baby.. kalau terbogel pun tak rasa janggal... hehehe... Nanti bila Misha besar Mama tanya dia nak suruh Mama delete tak entry tu... hahahaha... 

Kali ni saya tayang sambal sotong yg simple dan sedap ni.  Cilok idea Kak Gee.  Kak Gee cakap sedap kalau buat sambal guna Cuttlefish in Soy Sauce brand Rex yang dalam tin tu. 

Bergegaslah saya beli & try buat.  My hubby dah lama request sambal sotong, jadi bolehlah saya test cara ni. Kalau dia suka, senang kojo!!

Alhamdulillah.. dia sangat suka & siap request buat sambal sotong style camni aje lepas² ni... Fuhh!!  Sukanyaaa.. (suka la kan sbb senang sangat)..

Nak buatnya sama aje macam sambal tumis biasa.  Bila sambal dah siap, tuangkan aje sotong (saya gunting² kecil) & kuahnya dalam tu.  Make sure sambal tu dah pecah minyak tau.  Perasakan ikut selera masing², masak ikut kepekatan yg kita nak.... Done!!





KAK MISHA PINJAM KEJAP YE...

Thursday, October 24, 2013 0 comments
Agaknya dah lama si Misha ni aim tempat mandi baby Afia ni... Kat rumah takde tempat mandi best camni. Masuk bilik air Tok aje terus baring siap peluk tubuh & silang kaki lagi.  Sayang Baba tak sempat snap aksi tu sbb sibuk berlari panggil Mama tengok baby notti ni... hehehe...

Dah bosan istirehat sambil peluk tubuh & silang kaki, main kira² jari pulak.. heheheh

Alahhh.. dah tak jadi candid!  Baby Misha perasan plak Mama & Baba tengah gelak & snap gambar dia berangan atas kusi mandi baby Afia... heheheh...
 Aiseh... nak kena ke dapur plak prepare lunch.  Jap lagi Babanya sampai, satu apa pun tak masak lagi. Bila la nak start buat assignment & Power Point presentation untuk adik (Not) ni.  Pandai² volunteer buatkan, sedangkan kerja umah ni pun tak terbuat... hehehe...

Plus minggu ni & minggu lepas bz dgn court proceeding & kerja² luar... memang tak terkejar sikit la. Rumah pun tengah make over itu ini (DIY kan, extra effort la sikit)..

InsyaAllah sempat buat kot asignment tu pada tarikh yang dijanjikan.. aminn... (tak nak bagi Not risau... hehehe)...


BAKED EGG & BREAD

Wednesday, October 23, 2013 0 comments
Dapat idea ni dari Sarah Carey (Martha Stewart.Com)... Tapi Sarah ada tambah bahan lain lagi.. Beacon rasanya kot (lama dah tengok dia buat).  Kali ni saya try guna ramekin,  2nd trial saya guna muffin tray pula.  Mana² pun boleh!!

Saya sapu butter pada sekeping roti, (saya suka letak bahagian butter di bawah, supaya roti extra rangup dan tak melekat), tekan² & pecahkan telur.  Since guna telur Gred A, terjadi sedikit limpahan... hehehe.. Kemudian renjiskan garam & lada hitam.  Boleh tambah spice lain jika suka.  Nak renjis cheese pon boleh... Saya bakar 180c selama 20minit.

Bakar sampai telur putih set aje. Kalau terlalu lama, nanti yg bhgn bwh keras/overcook plak.  

Makanle dgn sos & baked beans or salad ke.  Maka jadilah ia menu dinner kami mlm tu. Rasanya memang sedap, siap tak cukup tu.  Pasti ku buat lagi...

NASI AFGHAN

Monday, October 21, 2013 0 comments
Menu Raya Haji lepas..  Dapat jugak prepare juadah untuk raya kali ni sbb tak follow husband buat korban di Langat.  Selain dari Nasi Afghan yang jadi favourite dia ni, saya plan nak siapkan kek surprise untuk dia (kononnya sempena Birthday dia yang lepas).  Tapi mcm yg saya maklum sblm ni... saya yg surprise tgk hasilnya!!  Frusstt!!...

Kalinya berjaya juga saya hantar sendikit nasi ni kepada Mak Mertua yang dah lama kepingin nak rasa.  Saya masak extra 1 cawan aje sbb dah tak muat casserole kalau masak lebih.  Ni pon dah terlebih padat sampai nasi tu terpenyek sikit, tak lerai macam selalu.  Alhamdulillah dia pun suka dengan nasi ni,  lepas ni kalau buat bolehlah hantar lagi.

Okes, jom berbalik pada kisah kek hancus untuk Suami tercinta... hehehe...

Sebenarnya saya sempat snap proses me layer kek ni... Masa awal pembuatan saya dah agak ada yg tak kena dengan mousse coklat tu (pjg lebar kalau nak story)... tapi selepas disimpan dlm peti semalaman,  saya nampak mousse tu cantekk aje... jadi confident balik.... Maka dengan penuh debar, saya pun mula lah start projek membuat kek ni....

Cantik kan kek ni... resepi saya guna eggless chocolate cake yg lepas² (main godek² dgn whisk aje) sbb malas nak keluarkan mixer... hehehehe... 

Saya guna teknik ni untuk refill icing bag... lagi mudah...
Suka sangat sbb mousse coklat berjaya di layer dengan jayanya (saya gunakan icing bag supaya tak messy sgt)..
Then dilapis dengan kek sblm dilayer dgn cheese mousse plak.. tapi.. masa ni masalah mula timbul... nampak tak mousse coklat tu mula mencair??? Dengan pantasnya saya try jugak letak cheese mousse tu & campak dlm peti cepat²... Punya nak cepat sampai tak berani nak stop snap pic pon!!
Malangnya.. nasi sudah menjadi bubur!!  By the time saya simpan kek ni ke dalam peti, mousse coklat tu dah meleleh sepenuhnya.. UUwwaaaa!!!  Tak sangka plak seteruk itu akibat dari kesilapanku... Uwwaaaaaa laggiiii!!!!  Penat ooo.. kerja 2 hari ni tau...

Lepas disimpan dlm peti, mousse coklat tu membeku semula, jadi saya transfer masuk container besar & simpan semula dalam peti.  Tak berani saya nak siapkan finishing kek ni.

Nak siapkan apanya, mosse tu dah meleleh sampai keluar dari papan lapik, siap jatuh sampai ke lapik peti plak. Layer kek pun tah ke mana sbb dah habis tergelincir jatuh dari susunan.  Last² makan macam tu aje. Sapa nak cedok & makan macam aiskrim... hehehehe... nasib baik sedap!!!


BABY MINION MAMA

Friday, October 18, 2013 1 comments
Dah lena pon Baby Minion Mama ni.. legaaa... kalau tak, satu apa pun tak jadik... hehehe... Sejak dibelikan minion ni,  kemain excited budak ni.  Sapa nak sentuh pun dia tak kasi.  Tiapkali nak tido, sibuk cari minion dia.. Tak padan dengan kecik, demand nya bukan main... 

Cute kan Minion ni?  Saya beli kat Kaison Festival City coz tengok harganya tersangat murah.  Kalau zaman saya berniaga soft toys dulu,  toys jenis silk/ bean sebesar ni harga jualan mesti cecah RM60.00 ke atas, Spongebob yg 8" tu pun dah RM49.90.  Tapi Minion yg besar ni di jual RM19.90.  Terus saya sambar satu (ni baby yg teringin or Mamanya???)...  

Baby Minion Mama yang dah besar... pandai request Air, Huhu (susu) & Nakk!!! tanpa segan silu... Muuaaahhhss sikit!!!



BILA MAMA MALAS

Thursday, October 17, 2013 0 comments
Malas sokmo Mama korang ni ye... :P... Jom intai menu malas yang mudah ni

Rebus macaroni sampai lembut (direbus dengan sedikit garam & digaul minyak zaitun)... then gaul dengan Prego Cheese & Herb.  

Taburkan cheese sesedap rasa.  Kali ni saya guna parmesan aje.  Boleh aje nak letak apa² cheese & bakar sampai cheese cair² garing gitu.. Siap!!
Jadilah Mac & Cheese yang mudah.  Padahalnya bukan susah pun nak buat white sauce utk mac & cheese tu kan... (kalau dah dasar M)... :P


CAPATI GLAMER CHEMOH/TAPAH

Wednesday, October 16, 2013 0 comments
Hari ni lemah longlai & tak bersemangat betul.  Kek surprise yg dibuat utk hubby tak menjadi!!  Penat bertungkus lumus 2 hari ni... entahlah kat mana silapnya.. yg pastinya hancuss!! UUwwwaaaaa.. 

Malas nak cite kisah sedih panjang²... nanti dah tak semangat plak nak mem baking.  Kena kuatkan semangat balik ni... belajar apa pun mesti ada masanya tak pandai kan... itu tandanya kena usaha lebih lagi..:(

Okaylah... berbalik pada topik makan² kami kali ni.  Lama sudah mencari capati Tapah yang dikatakan amat sedap ni.  Kebetulan nak ke Ipoh kami ikut jalan lama, berjaya jugak kami jumpa kedai ni.  Ownernya Pakistan rasanya... kedudukan kedainya betul² dekat signborad Chemoh & berdepan dengan simpang ke Lata Kinjang.  Boleh nampak signboard besar kaler kuning tulis CAPATI CORNER.  

Dekat seberangnya ada jugak kedai capati.. yg ni namanya Feroz Khan.  Menurut katanya yg ni pun sedap jugak sbb dulunya diorang ni share (adik-beradik) tapi gaduh, jadi sorang kat sana. Sorang kat sini.  Meh kita tengok capatinya...


Kuahnya dihidang dalam portion besar sekali dengan isi.  Jadi 1 set kuah ni boleh dimakan dengan 2-3 keping capati.  Saya ambik ni kuah sardin, kari ikan & kari ayam
Cuma yang saya rasa out sikit, terasa sangat kuah sardinnya tu hangit.  Masa masuk kedai pun saya dah ada bau benda hangit.  Sekali.. kuah sardin itulah puncanya.  Agaknya perangat dengan api yg kuat kot.  Overall rasanya oklah.  Lagipun area ni bukan ada banyak pilihan sangat.  Bolehlah singgah lagi

Capatinya agak lembut, tak macam capati yg biasa saya makan.  Tapi saya makan tu pun zaman² masa kat UUM dulu, dah ingat² lupa rasanya pun.

Walaupun capati tu agak keras, memang cukup sedap utk saya masa tu.  Tu yg masih teringat kenangan makan capati kat UUM ni (mostly bila tak berduit).  Masa tu kalau makan capati memang jimat, RM1 je then ambik air kosong free kat cafe tu.  Zaman belajar kan... malu nak mintak duit kat parents, kena catu makan minum semua... heehe...



Mama order capati 2, Tiha & Baba order roti apatah (si Tiha mesti ingat nama roti ni).. Roti Tiha & Baba ni hampir sama dengan capati cumanya ada kesan butter & lebih tebal.  Harganya pun lebih mahal dari capati


Inipun capatinya... makan satu tak cukup, kena tambah.  Maklumlah makan time lunch, kena extra sikit... 
Harga yang dikenakan pada kami RM22.00 semuanya.  Agak mahal kan?  Tapi still acceptable lah sebb they all bagi setiap kuah dengan isi ikan, ayam dll.  Itupun caranya utk diorang upkan harga pun kan.  Next time boleh try makan dekat Feroz Khan pula.  Harap² kuah sardinnya tak hangit.... hehehe...


HOSPITAL IPOH

Monday, October 14, 2013 0 comments
Terjumpa koleksi gambar lama lagi... Gambar diambil masa sibuk menyediakan juadah untuk adik yang dah lama ditahan di hospital Ipoh.  Kesian je.. family semua kat Jengka, saya je yg dekat sikit, KL.  Aritu buat rombongan ramai² melawat dia kat sana.  

Dia request kek bercoklat & lauk.. jadi saya sediakan Red Devil Cake, Potato Bread, Bilis Kacang Goreng Bersambal (dimasak kering) & Bilis rangup kicap juga dimasak kering.  Pagi² sblm bertolak saya masak Ayam Kunyit Special untuk tambahan lauk dia hari tu.  Dah dia asyik komplen dah tak lalu layan menu hospital.. kesiaann..   

Mula² buat roti.. saya guna breadmaker, tapi uli dengan BM sekitar 8 minit aje sbb potato bread ni tak sedap kalau terlebih uli... 

Sementara menunggu potato bread, saya prepare red devil cake 

Dah siap pon potato bread... sambung masak red devil cake pula...

Kemudian giliran bilis kacang & bilis kicap rangup ni pulak.. bolehlah dia simpan buat stok sampai hari dia kena caesar nanti...

Alhamdulillah.. adik dah pun selamat bersalin.  2 bulan jugaklah dia berkampung di hospital Ipoh gara-gara uri di bawah or placenta previa (tahap 4), then caesar & anak kuning plak.  Skrg ni sedang berpantang di Jengka.. anak & Ibu sama² recovering.. :).

SAYUR RECYCLE & LESUNG BATU

Wednesday, October 9, 2013 0 comments
Meh kita buat sayur recycle lagi... Syarat pertama.. korek peti!  Lepas dikorek jumpa bilis goreng kicap (yg dah ditambah bawang besar & cili padi).. Korek bahagian sayur jumpa mushroom yg dah beberapa hari juga terperam.  Haa.. sudah dapat idea di situ!!.. hehehehe...

Mushroom dah kena carik... kita ambik lesung batu plak...
Lepas ditumbuk, tumis aje dengan bawang sikit & gaul dengan mushroom tadi.  Perasakan la dengan garam sesedap rasa.  Siap dah sayur untuk arini... (bab ngelat kau memang tere... hehehe)..

Jom kita simpan lesung batu plak.  Saya suka tiarapkan atas kain aje... sbb kalau tak buat camtu, boleh nampak cicak main babacakk kat bawah tuu.. eeerrkk!!  (cicak kat rumah ni tak suka layan syiling rumah.. pesal haa???.. )... Maybe takde insect kot kat atas tu sbb seluruh rumah ada pasang jaring nyamuk, jadi kena la jalan² cari makan kat bawah macam manusia lain... adeehhh.. stresss!!!

Port simpan lesung

Lepas basuh keringkan japp

Then telungkupkan terus.. sedia diguna pada bila² masaaaa..!!!

IMBISS REVISITED

Tuesday, October 8, 2013 0 comments
Nampak tu ada tangan tak sabar nak ngapp!!  Kali ni dia upgade sikit.. ambil burger yg lagi besar!!  Saya masih order benda yg sama.. maklumle saya suka steak


"Tepi sket tangan tu... tak nyempat²... Mama nak capture gambar dulu niii!!"... :)
Budak² ni masih order benda yang sama.. err.. lupa plak namanya.. hehehe... Macam biasa Tiha belasah sorang².  Adik² masih setia layan fries.

Tapi kali ni saya kurang enjoy... somehow steak nya takde rasa manis & sayurnya maassiinnn sangatt!!  Aisehh.. apahal ni Imbiss.. aritu baru aje kena puji melambung.  Tak pe la... first time kena camni, kasi can le ok.  Agaknya terlajak letak garam ke apa.  Cumanya kureng enjoy la sikit saya melantak aritu.. :)

My hubby plak... walaupun dah upgrade ke saiz lagi besar,  still cakap tak cukup.  Next time nak upgrade lagi katanya!! Aiiyaaa.. !! (tepuk dahi!)...

Apapun.. saya bimbang jugak... nampaknya saya dah mula muak.. Aisehh.. susahlah nak kena cari port makan baru!!


UDANG TELUR MASIN

Monday, October 7, 2013 2 comments
Resepi diadaptasi dari ketam telur masin.... 

Saya gaulkan sebuk kunyit, gaam & lada sulah serta sedikit tepung jagung.  Goreng & ketepikan

Baki telur masin yg dah lama bertapa dalam peti dihancurkan..
Tumis bawang putih & merah, daun kari serta cili padi dengan butter, masukkan telur masin serta susu.  Gaul rata & masukkan udang.  Perasakan jika perlu...

Dah siap.. 
Akhirnya telur masin yang dah lama bertapa dalam peti tu berjaya diolah ke dalam masakan lain... Sorry tak pasti dari mana sumber resepi.. saya just tengok sekali imbas & resepi ni melekat dalam kepala.. Lagipun husband & anak² kurang suka, jadi malas la nak simpan resepi.. hehehe..

P/s : Ada reader komen bgtau patutnya takyah letak telur putih.  Thx ye sbb ingatkan... saya lupa nak mention... dalam resepi asal memang letak kuning aje.. yg ni saya gatal tgn sbb nak perabis stok telur masin (patutla rasanya tak best sangat.. hehehe)... :)

CUPCAKES - I LOVE IT!

Friday, October 4, 2013 2 comments




Hasil percubaan buat swirl roses.. Buat khas untuk somebody yang jadi tulang belakang Kina Cafe suatu ketika dulu.  Thanks Umi sebab banyak bantu di kala saya strunggling dengan bussiness yang baru bermula.  Jasa Umi akan saya kenang sampai bila²... :).. Sorry sbb masih banyak kekurangan.. maklumle amatur!!.. :)

DURIAN CREPES II

Wednesday, October 2, 2013 2 comments
Resepi crepes sebelum ni saya buat sebelah malam.  Esoknya saya buat lagi satu set crepes guna resepi lain pula.  Kali ni sempatle ambil gambar step by step (lebih² kurangle..)..

Crepes saya asingkan kepada 3 pinggan.  Bila dah sejuk saya tindihkan aje... pinggan yang paling hujung tu kulit yg kurang cantik & terlebih garing.  Maklumle sambil men crepes, buat roti le, kemas dapur le... 

Haaa.. itu le isi duriannya.. sedap bukan main... geram je nak ratah.  Whipped cream plak saya guna baki whipped cream dalam freezer (baki deko castle cake Tiha.. hehehe..) jadi isi dalamnya kaler² la sikit
Kalau nak tau... whipped cream yang menyemak dalam peti ini la motif utama saya buat crepes ni.. hehehe.. Saya ni kalau mencuba resepi baru, biasanya ada la stok freezer yg saya nak perabis.  Pendek kata, bukan rajin sangat pon.. lebih pada rimas kalau nampak brg makanan tak habis.  Jadi saya akan oleh jadi menu lain pula... :)
Saya picitkan whipped cream dari pipping bag... senang aje kan...
Letak durian & picit lagi whipped cream.  Saya suka letak isi durian lebih banyak dari cream
Lipat kiri kanan

Then lipat plak bhagian sebelah lagi...

Siap!! Aiseh... ada kesan kerak crepes yg sebelumnya (terlapis crepe panas atas ni... tu yg lekat kesan)...
Siap sebekas ni.. saya simpan dalam peti.  Karang bila² free mr hubby akan hantar kat rumah Mak dia. Kat rumah ada satu bekas macam ni & ada sebekas lagi guna resepi durian crepes I  
Ni stok untuk rumah... yang ni saya buat buncit sikit, tu yg nampak kecik
Alkisahnya.. saya agak suka rasa durian crepes ni.  Tak tau lah setanding rasa durian crepes yg dijual di pasaran tu tak.  Saya pernah order kat kawan yg buat bisnes ni sekali, tapi last minutes dia tak jadi hantar.  Jadi tak dapatlah nak banding rasanya.  Bukan nak banding sapa masak lagi sedap.. nak tau macam ni ke rasa durian crepes orang lain buat... hehehe... kalau setanding or lagi sedap, kira jadilah kan...

So saya buat conclusin sendiri... jadilah ni kot.  Saya makan banyak juga... at least 5 pieces.. (bahaya ni, boleh menyebab keboncitan)... masa buat ni, kebetulan adik² datang (tapi yg Abangnya aje dok makan, si adiknya tak mo... hehehe.. Mamat ni memang pemilih sikit.. semua benda pon tak mau.. )..

Jadi saya & suami lah tukang perabis!!!  Paling puas hati dapat hantar kat umah Mertua sebab MIL ada la dok mention macam mana la rasa durian crepes.  Jadi bila dah terbuat, saya hantar le kat dia sikit... 

Oh ye.. lupa conclusionnya... bagi saya & suami... resepi crepes ke2 ini lebih sedap!  Walaupun resepi crepes pertama I amat sedap diratah.  Tapi bila dijadikan durian crepes, memang yg ke 2 ni menang!! Lebih lembut & sesuai dengan taste we all.  Resepi pertama pula ada rasa kenyal sikit (sbb guna pelbagai tepung)...  Apapun tepuk dada tanya selera.. :)

Di sini saya sharekan resepi Durian CRepes II ni yang diolah dari Kak Wan & diambil dari blog KakRozz
Resepi kulit oleh: KakWan@Citarasawan
(Resipi di taip semula utk mudah rujuk)
Resepi inti krim durian oleh: AlongRoz@HomeKreation - baki drpd sini
BAHAN2 KULIT:

250ml Susu Cair
100g Tepung Gandum
1/4 st Garam
3 biji Telur
1 sb Mentega Cair
1 sb Pes Pandan
INTI KRIM DURIAN:
200ml Whipping Cream (whipped) + 10 ulas Isi Durian

CARA2:
1. Masukkan kesemua bahan2 kulit ke dlm blender & kisar sehingga sebati.
Tapis.
2. Ambil sesenduk adunan & ratakan ke dlm kuali menjadi dadar nipis.
Biarkan sehingga masak sebelum di angkat.
Buat semua sehingga habis.
3. Letak satu senduk inti krim durian ke atas sekeping kulit & lipat seperti bantal.
Pastikan bahagian kulit yg licin di sebelah luar.
Buat sehingga habis.
4. Hidangkan segera atau di sejukkan dahulu.