DIY - RAK TV

Thursday, August 25, 2016
Ni kisah beberapa hari lepas.. Nak dijadikan cerita, tv kami telah pun tamat riwayatnya beberapa minggu lepas.  Lepas dihitung², kami decided nak beli tv offer kat Senheng.  Mula² nak ambik yg 32" Samsung (Harga offer RM699) tapi last minutes 'terambik' Panasonic 43" for RM999 (harga asal RM1,700).  Lepas tolak point ct card etc, bayar dlm RM600 .. :).  

Bila dah beli tv, raknya pun nak kena ubahsuai.  Dulu saya pernah cakap, bila beli tv baru barulah kami get rid rak IKEA lama kami tu kan.  Tapi kalau dah namanya sayang barang... memang sayanglah nak let go.  A few hours sblm tv baru sampai, Baba bertungkus lumus siapkan rak.  Cayalah Baba...

Rak lama yang muatkan tv 21" kami yang seusia dengan perkahwinan kami... hehehe... Kalau dulu tv tu kami letak dlm rak ni..

Nak siapkan rak taklah lama sgt.. Nak clearkan rak tu yang leceh.  Nasib baik Baba memang tak kisah buat² keje macam ni.  Bab² susun bende² macam ni mmg Mama surrender.. 

Ehh.. terror jugak Baba ni bleh terfikir nak adjust jadi macam ni ye.  Tak sia² la suka main Lego masa kekecik...

So... dalam beberapa jam dah siap rak untuk tv baru ni.  Tapi susun atur ni utk sementara aje.. Masa siap ni dah malam, Baba nak tido jadi dia susun ajelah semua barang tu atas ni.  Next time la kalau nak rearrange balik ke kan.

2 comments:

{ Sue Bee } at: August 26, 2016 at 7:12 AM said...

Wow.. boleh tahan, guna pakai benda yang dah ada, mmg kreatif.

{ Kina } at: August 28, 2016 at 11:56 PM said...

Thx SB.. Masih utuh, sayang nak buang.. Hehe..

Post a Comment