ALMOST FAMOUS CHOCOLATE CHIP BY CHEF AMIR

Wednesday, August 31, 2016
Ini antara kuih raya kami tahun ni.  Memang banyak adunan tiapkali membacuh.  Ada yg saya ganda 3, ada sampai ganda 4.  As usual, Asst Chef saya iaitu Tiha yang handle urusan membentuk, membakar & menyimpan.  Slowly saya tgh train dia bancuh sendiri skrg ni.  Cuma untuk kuih raya agak sukar sebab bancuhannya banyak sgt, sampai nak terbalik miexer dibuatnya.  Tu yg saya tak jadi bagi dia buat sepenuhnya.  

Mula² Tiha gentel macam ni
Inilah hasilnya.. saya kurg suka cookies nampak bulat² macam ni... Jadi saya suruh aje dia cedok dengan sudu & letak dalam loyang (ada sisa 3 biji tart nenas yg dibakar bersama... hehehe)...

Haa.. inilah hasilnya bila doh tu tak digentel bulat²... Tapi saiznya mmg huru hara lah jadinya.  Biasalah.. hasil tangan bebudak kan...
Biskut ni agak banyak bahan dalamnya.  Tapi rasanya memang sedap.  Saya buat 2 balang yg paling tinggi tu, sekejap aje habis.  Untuk resepi masuk ke blog Kak Wan ye.  Takleh nak copy paste plak jadi saya bagi link ajelah.



2 comments:

{ adda syuhada } at: September 1, 2016 at 10:49 AM said...

kat umah sy ni mmg semua penggemar biskut cmni. Bila tayang kat sini terliur habis. Memang sedap sangat nampaknya.

{ Kina } at: September 1, 2016 at 9:48 PM said...

Ye ke? Haa.. Wajib cuba ni. Memang rangup resepi ni tau sbb guna cornflakes kan.

Post a Comment