MURTABAK KING

Friday, April 10, 2015
Sebagai meraikan kejayaan menyiapkan assignment (tapi masih banyak nak kena diedit tu), meh saya letak 1 entry simple dalam blog.  Kesian blog ku dah lama ketandusan entry baru.  Banyak benda nak update ni... tunggu tau.. Kena hantar dulu assignment ni ke tuan punya.. then barulah boleh buang masa ngadap blog pulak.. heheheh.. Rindu nak menjahit toksah cakaplah... Bab memasak tu tak rindu mana pun sebab hari-hari memasak (walaupun menunya banyak yang mengelat aje).. ooppss...

Okaylah.. Ila dah lama terjaga sambil tersengih-sengih tengok Mama.  Bukan lama sangat sengihnya tu.. jap lagi mula lah naik syeh kalau Mama buat derk je kat dia tu... Haa.. meh tengok murtabak yang gila gedabak besarnya ni!  Murtabak buah tangan kawan kesayangan ku... Macam tau-tau aje my favourite... di bawaknya murtabak & setin biskut love letters... Muaahh..Muahhss.. Thx Farah.. Memang betul BFF la ko ni... :P

Sebelum bukak, saya ingtkan ada a few bijik murtabak dalam ni...

Sekali tuu.... Mak Aiii.. Besar & tebalnya!!  First time daku jumpa murtabak sebesar ni... Hampir tak muat pan...

Jenuh wehh nak panaskannya... bimbang hangus kat luar, gedi kat dalam... (dah defroze dulu pun, tapi sebab tebal sangat.. still ada sejuknya tu)..

Bila tengok kemain susah nak panas dalamnya, terpaksalah cheating.. saya guna kan oven & set combination (microwave & grill).. Kejap aje dah beres!  Hehehe... Kekenyangan macam ular sawa kami laki bini malam tu... Syukur Alhamdulillah.. Rezeki...


2 comments:

{ Shamsiah Abdul Rahman } at: April 10, 2015 at 6:11 PM said...

Ingat tadi Kina nak share resepi buat murtabak..
K.Sham biasa buat murtabak guna kulit popia saja.

{ Kina } at: February 20, 2016 at 1:34 AM said...

tak pandai lah kak sham.. try buat guna kulit popia pun kurg menjadi..

Post a Comment