ROTI GULA

Friday, January 5, 2018
Ini satu lagi makanan yang selalu sangat saya buat.  Tapi asyik berlengah aje nak share.  Kalau ada sisa roti/kulit roti... Buat aje macam ni.  Laku keras.  Kalau anak-anak yang tak suka manis, boleh gantikan butter gula tu dengan garlic cheese.  

Untuk garlic pula.. boleh gaulkan butter dan cincangan bawang putih dan cincangan parsley(daun sup) dan sapu.  Kalau suka ada rasa cheese, gaulkan sekali parmesan powder dlm bahan tadi.  Then bakar sampai kering.  Boleh dimakan kosong atau dicicah dengan cream of mushroom dll nya tu...

Saya sapukan butter pada roti dan taburkan gula.  Preheat oven pada suhu 160c, bakar dalam masa 15minit atau sehingga roti kering.  Nak make sure roti tu betul-betul kering, tunggu bahagian atas tu sedikit perang.  Saya potong kecik-kecik supaya senang nak simpan.  

saya buat stok untu anak-anak makan petang-petang... hehehe.. Biasanya sehari dua aje habis licin kalau sebalang ni... Make sure simpan dalam bekas kedap udara ye




0 comments:

Post a Comment