Bahan²:
Roti hotdog / oblong
Sardin (1/2 tin besar)
2 biji Telur
Sayur² (kalau suka)
Sos & mayonis
Saya guna 1/2 tin sardin yg besar (hancurkan) & pecahkan 2 biji telur. Kalau nak xtra bahan² blehla potong cili padi, bwg & perah limau nipis sket dlm ni. |
Panaskan pan, tuang sardin tadi atas pan tu. Agak² cover bahagian roti . Kalau ada yg x kena, cedok & tuang je.. kalau terlebih² lak, kuis²masuk bwh roti. Agak² sardin & telur dah kering, angkat le.. |
Biasa dah siap, saya slice timun, tambah sos & mayo. If ada sayur² lain pon ok juga.. ikut taste masing² la kan.. |
* Bagi saya x semestinya sardin je bleh jadi intinya. If ada lebihan kari ayam, kurma ayam ke.. pon boleh. Carik²kan isinya, pecahkan telur.. cuba try.. rasanya mcm murtabak tau!!
* Utk anak saya yg x nak mkn benda lain selain telur, saya pecahkan telur & buat cara yg sama. guna mata kerbau tu dia susah nak makan, asek terkeluar sana-sini. Mostly if bagi bekal dia bawa ke kindergarten, xla messy sgt kan..
0 comments:
Post a Comment