Baby Notti Mama

Friday, April 19, 2013
Ni caranya saya nak Cakk orang, tonggengkan badan then skodeng dari kelangkang... Tak senonoh kan...
Tension tul sekarang ni tiapkali nak update blog, si Misha akan start buat bunyi-bunyian memanggil Mamanya.  Ni payah kalau budak terlebih sensitif.  Almost every night Mama try curi-curi online membelek resepi, blogwalking dll, tapi baru je Mama nak warm up... siaple dia buat bunyi-bunyian.  Kalau nak tekan kibod ni lagi lah pantang!!  Bunyi click mouse pun dia boleh terjaga!

Alahai.. alert betul si baby Misha ni.  Tak kasi can Mama nak ngular langsung!  Kalau siang-siang lagi le takde can.  Kalau dia tido,  masa ni lah peluang siapkan semua kerja secepat mungkin.  Kalau dia tak tido, memang tak jadi kerja sbb kena mengekor dia.  Banyak sangat aktiviti kurang sihat budak ni. - kejap-kejap panjat & berdiri atas sofa la, kejap-kejap korek benda-benda kotor la, selongkar tong sampah la then apa saja sisa yang ada di lantai disumbat dalam mulut...  Aduuhh!!  Mana Mama tak bimbang...  Laieqa sampai tak larat nak panggil Mama everytime adiknya buat benda bukan-bukan.

Tapi kesian juga nak bagi arahan kat budak 3 tahun mengasuh adik kan.  Kalau adiknya tu bersopan santun & mendengar kata ok gak.  Dia yang menyakat kakak ade la....  lagi Kakaknya larang, makin lebar sengihnya.. hehehe.. Jadi Mama kena lebih alert & sentiasa ada dengan diorang la.  Pendek kata, memang tak jadi kerja!!

Nampak macam tengah melalak sakan kan?.. hehehe

Nooppee... budak ni takkan melalak kalu time berjalan.. tapi menjerittt!!  Nak express happiness la kot...  (Kak Tiha saja suka-suka ajuk Misha)...

Mula-mula semua orang rasa funny bila dia jerit dengan suara nyaring... lama-lama... malas nak layan!! (Baba dah kebosanan dengar budak hyper plus jakun dapat berjalan-jalan.. hehehe)

Ni plak rakaman masa saya singgah solat di Masjid Sultanah Zahariah di Terengganu.  Kebetulan time saya solat, ada 2 mak cik je dalam tu tengah menunggu masuk Asar sambil berbual-bual.  Jadi saya biarkan dia mengganas kejap.  Bukan main suka la... permainan favourite dia pastinya tonggeng-tonggeng sambil skodeng orang!! 

video

2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: April 20, 2013 at 5:27 AM said...

ni siapa yang ajar ni? hihi comel tu tiga beradik ni main

{ Kina } at: April 20, 2013 at 11:08 PM said...

ntah mana dia belajar aisy.. sejak reti merangkak suka tol tonggeng-tonggeng sambil cakk org..

Post a Comment