BERES JUGAK...

Friday, February 21, 2014
Aduh... penat jugak memerah otak kalau dah berkarat sangat ni.   Kalau dulu time keja kejap je boleh siap proposal berjela-jela... sekarang ni, nak dapat 3 muka pon rasa stress... hahahah... Nampak tul tak produktifnya.

Apapun lega sikit satu beban dah lepas.  Harap² okla.. memang takat tu je otak tepu ni boleh pk.. :P

Dulu saya ni memang kaki buat assignment, nak kata hobi tu taklah, tapi rasanya peluang untuk kita score markah dengan senang.. tu yang saya suka.  Saya ni pemaleh sikit nak study jadi bila final takyah susah² sangat kan kalau carry marks dah tinggi kan??.. (hehehehe)...

Baru² ni kan saya ada tolong adik buatkan presentation Powerpoint berkaitan Medical untuk paper degree dia.. suka kemain dia assignment tu dapat fullmarks 20/20!! (kena highlight ni... bangga ooiitt).. Aisehh.. terkujat jugakla.. rasanya tengah malas abih masa buat tuh.  Apapun happy dapat tolong dia ringankan beban belajar.  Assignment satu lagi dia cakap dapat 30/40, tapi ada 2 topik, satu topik saya buat, satu lagi dia le buat sbb pasal sekolah... Haa.. mesti yg dia tak ok, tu yg tak dapat fullmark kan?  kekekeke... (jangan mare ye Not.. nanti aku tak mau tolong buat assignment baru tauu.. :P)..

Cumanya saya takle puashati sangat dengan proposal untuk diri sendiri ni... Ayat macam budak² baru mengarang je.  Tak bunyi canggih langsung... tapi memang kudrat kurang sikit, nak rangka ayat pun macam susah je... Bimbangle jugak nampak macam kerja sambil lewa je kan... Entahla... Doakan yang terbaik je la sbb diri ini dah buat yg terbaik pun.. (worried ni..)..


4 comments:

{ Aisy Nasiha } at: February 21, 2014 at 5:49 AM said...

Wah.. bagusnya Kina ni. Saya ni agaknya sebab asyik tengok buku itu yabg jadi makin malas mengarang atau buat assignment. Pandai tu kalau boleh dapat markah penuh. Wah..ni baby pun mesti rajin dan bijak ni.

{ Sue Bee } at: February 21, 2014 at 7:26 AM said...

harus diteruskan jugak yer..hehee..btw, top up tabung untuk awak

{ Kina } at: February 24, 2014 at 7:10 PM said...

Aisy.. saya pun boleh tahan malas, tapi bila dah start tak boleh berenti merapu. Yg susahnya, nak buat simple letter pon boleh jadi sampai 3 pages, jadi mmg tak pelik kalau saya buat surat htr ke mana² sampai 6-10 pages... hehehe...

{ Kina } at: February 24, 2014 at 7:11 PM said...

SB.. ye la.. rasa macam nak buat cincai² je.. tapi kena paksa diri jugak, periuk nasi sendiri kan.. kalau malas, ada dapur yg tak berasap nanti.. :P

Post a Comment