ROTI BUTTER GULA

Friday, February 28, 2014
Roti disapu butter & ditabur gula. Saya grill dalam oven 4-5 minit.. siap!  Kadang² saya suruh Tiha buat, tapi selalu naik hangin tengok dia letak gula kemain banyak.  Tu yg Mama sendiri kena turun padang.
Roti favourite Laieqa (Ieqa ni kurang suka roti sebenarnya)... Sekarang ni pagi petang request roti butter gula.  Tapi kalau buat, Si Tiha layan jugak sbb dia tu hantu roti.  Pendek kata, kalau bekal sekolah, hari² roti, cuma Mama pelbagaikan apa isi kandungan & cara pembuatannya aje.  Sekali bawak bekal kena 4 keping sekaligus & biasanya licin bekas tu.. hehehe..

Misha plak kurang suka roti, maybe baby lagi kot.  Harap² dia pon suka roti sebab senang sikit kerja Mama... (Mama jugak yg suffer nak decide breakfast apa pagi² bila diorang makan roti, sebab Mama bukanlah hantu roti.. sekali-sekala bolehlah...).. :(

P/s : Malas nak update, tapi memaksa diri.. inilah hasilnya.. Peace!! :p




2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: February 28, 2014 at 6:00 AM said...

Wah.. saya pun suka ni. Tapi tak pernah pula cuba buat sendiri. Boleh cuba ni.. sesuai buat bekal..

{ Kina } at: March 1, 2014 at 12:08 AM said...

Hehhe.. memang senang... kalau suruh anak buatkan bertambah² senang (kata seorang Ibu yg pemalas... hehehe..)...

Post a Comment