BUAT PANIK JE...

Friday, May 9, 2014
Lepas mempanikkan diri sendiri dengan kehilangan gambar² dari Picasa.... Lega rasanya masalah gambar tu dah selesai.  As usual, si Suami jugakla jadi penyelamat.  Masak sgt dah dia dgn sifat kelam kabut bini dia ni... hehhehe...

Rupa²nya gambar² yg dah di delete dari Google+ akan disimpan untuk 60 hari sebelum dipadam sepenuhnya.  Jadi masuk semula dalam Bin tu, then restore semula (macam recycle bin jugaklah kan)... Tau ni pon lepas tanya husband.  Ala.. bukannya takleh korek sendiri Google+ tu.. tapi kalau dah tau ada org kita boleh refer... memang jadi pemalas.  Mana la tak makin buta IT...

So.. Malam ni jugak saya restore balik gambar² yg kena delete tu.  Since terlalu banyak & tak sure yg mana nak pakai ke tak, saya select all aje terus.

Sekrg ni tinggal nak cari cara cane nak save terus gambar² tu dalam Picasa supaya saya tak perlu simpan dalam Google+ lagi dah.  Buat semak space je... Ingatkan nak simpan gambar peribadi je dalam Google+ tu.  Gambar² makanan saya simpan dalam blog cukuplah.  Bukannya canggih pun hasil fotografi ku itu.. memang tak layak disimpan buat koleksi pon... hahhaah..

Okaylah... roti benggali pun dah siap.  Bolehlah daku beradu pula... zzzzzzzzzz....

2 comments:

{ Sue Bee } at: May 10, 2014 at 5:59 AM said...

daku nak resepi roti benggali tu..hihi

{ Kina } at: May 10, 2014 at 4:48 PM said...

Hehe... Lari topik betul SB ni.. Nanti kalu ada kelapangan saya share ye...

Post a Comment