DUGONG YANG MALAS...

Monday, June 16, 2014
Hehehe.. inila perasaan saya tiapkali tengok diri sendiri sekarang ni.  Badan dah macam Mak Dugong, pergerakan pon slow aje... Kalau boleh nak masak benda² simple je... Tapi tengok jugakla kehendak tekak ku yg amat cerewet ni.  Dalam dok malas², berjaya juga buat Nasi Afghan yang memang mencabar stamina (sebenarnya taklah susah, tapi kalau dah terkedek² tu yg ambik masa).

Salah satu sebab kenapa saya bersemangat... Nak testing Termisil 4.6 Liter yang saya baru redeem dekat Parkson... Harga Termisil ni RM200+.. tapi dengan stamp harganya jadi RM74.90.  Then saya tolak pula dengan Voucher Bonuslink RM70.  Bayar RM4.90 aje... Wahh!!  Berbaloi² rasanya... LEpas ni bolehlah panggang ayam guna Termisil aje.. :)

Nasi Afghan kegemaran sekeluarga.... Berjam² nak siap sebab asyik take 5 (kebetulan pula sakit pinggang menyerang & selain si Misha dok menyerang dapur...).. Akhirnya berjaya jugak kami nikmatinya... Licin hari tu juga... ;) 
Bila difikir, saya rasa pregnancy kali ni paling mencabar.  Maybe age factor & bilangan anak yg semakin ramai, memang energy kurang.  Dah tak sekuat dulu.  Kalau dulu, sehari sebelum bersalin, boleh jalan² shopping di IKEA lagi.  Setakat nak memasak macam² memang no hal.  Mungkin juga saya kurang tenaga sebab tak berapa selera nak makan.  Biasanya jam 3-4 petang baru la betul² saya hadap heavy meal.  Dari pagi saya just minum Milo/susu coklat & cuit makanan serba sedikit aje.

Okla baik saya stop dulu..  Ni entry takde modal namanya... Entry di Kuala Kangsar pon belum habis lagi... dah merepek ke lain pulak ye.  Kisah K.Kangsar tu nantile saya sambung ye... tunggu ada mood sikit.. :)


2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: June 16, 2014 at 6:14 AM said...

Haha.. dugong pun dugongla ya. Tak lama dah tu. Nati dh bersalin kembali meramping, jangan risau.

{ Kina } at: July 12, 2014 at 1:34 AM said...

Harap² nya begitulah.. Amin... Bimbang je badan ni tak reti nak turun, maklumla usia pon makin meningkat ni kan..

Post a Comment