MARI MEWARNA

Tuesday, June 10, 2014
Lately ni hobi baru Ieqa.. MEWARNA!  Selalunya ada je dia request Baba Print kan gambar untuk dia mewarna.  Bila saya tengok dia makin pandai mewarna, saya belikan set warna untuk dia satu.  Sebelum ni dia pakai warna pensel saki baki kakaknya aje... hehehe... Tak sangka, dia memang cermat jaga barang (dulu Baba & Mama stop belikan toys sebab dia suka rosakkan).  

Saya memang tak hantar dia ke Tadika & sebagainya lagi.  Tunggu umurnya cukup 5 tahun dulu, jadi geng dengan Misha... hehehe...

Hasil kreativiti Ieqa.. Oh.. part conteng² tu kerja tangan Adiknya Misha.. Si budak notti... Senang hati Mama & Baba bila tengok dia sibuk mewarna.. sampai lupa sekeliling..
Then teringat pula gambar² hasil kreativiti Tiha semasa di kindergarten nya dulu (kat bawah ni).  Masa ni Tiha dah 5 tahun.  Tapi Teacher nya selalu puji hasil mewarnanya cantik.  TAPI.. sejak masuk sekolah rendah, hasil mewarna nya teruk sungguh!  Saya pun hairan.. agaknya dia dah bosan sebab asyik mewarna je masa kat kindergarten dulu.  Harap² dia tak bosan terlalu lama... Mama dah naik bosan tengok hasil kerja janji siap dia sekarang ni... 




Harap² Ieqa ni tak bosan mewarna bila dah start masuk kindergarten nanti... Risau juga Mama, budak² bukan boleh dijangka...


2 comments:

{ Mila@Rimbun } at: June 12, 2014 at 12:57 PM said...

ada bakat nih... keep up

{ Kina } at: July 12, 2014 at 1:35 AM said...

Kita tengokla berapa lama bakat tu kekal.. heheh... Bimbang mood malas diorg datang... hancusss!!!...

Post a Comment