MARI MEMBEKU

Tuesday, September 2, 2014
Apa pula yang saya bekukan kali ni?  Oh.. Ini gara² terlebih kisar bahan untuk buat nasi goreng kampung.  Untuk buat rencah ni saya kisar cili padi, bawang putih, bawang besar, belacan & juga ikan bilis.  Since dah terbanyak.. saya bekukan dalam ice cube & transfer dalam bekas ni.

Lepas ni kalau teringin nak makan nasi goreng kampung... pantas je saya ke dapur.. :).  Rencah ni juga boleh diguna untuk menggoreng cendawan, pucuk paku dll... Mudah kan???

4 comments:

{ Aisy Nasiha } at: September 2, 2014 at 11:18 PM said...

Mmg membantu ni
...cepatla masak nanti

{ Kina } at: September 3, 2014 at 10:47 AM said...

Ye la Aisy.. Tambah2 bila berbaby ni, mmg xleh di dapur lama2

{ Unknown } at: September 3, 2014 at 12:35 PM said...

Mmg selalu buat mcm ni. Segala jenis paste ada kat rumah ni.
Senang, jimat masa & x membazir.

{ Kina } at: December 19, 2014 at 3:23 AM said...

Betul²... setuju sangat²

Post a Comment