BYE BYE UNCLE STEPHEN!!

Thursday, January 15, 2015
Sepatutnya kawan my husband, Stephen dah berlepas pulang ke Aussie Ahad sebelumnya.  His wife Inez & the kids pula ke Jakarta.  Tapi last minutes Stephen decided nak extend his stay here (tak puas lagi korang dua melepak ye??).. Maka terjadilah aktiviti menyemak oleh kami anak beranak.  Baba tu kan suka bawak family kalau ke mana², jadi habis sekeluarga mengekor Baba & Stephen... hehehe.. 

Bila teringat budak² ni akan excited kalau dapat ke airport , maka Baba pun volunteer nak hantar kawannya ni.  Pada awalnya Stephen refused coz dia memang dah biasa ambil cab aje.Tapi lepas tau ianya akan jadi trip untk kanak² ribena ni.. dia pon setuju.  Mulanya Mama tak nak ikut, tapi last minute Mama pun ikut sekali.  Ila pun nak jalan² jugak kan... Nantilah, bila Ila dah tak menyusu dengan Mama, takyahla Mama teman lagi.

Pada hari yang dijanjikan tu... Tepat pukul 7.00 pagi dengan suasana masih gelap, anak² datang kejutkan Mama yang terlelap² sambil menyusu Ila.  "Mama..Mama... tolong bukak air panas... Pastu nak pakai baju apa lepas mandi ni??"... Ya Rabbiii... Biar betul budak² ni... Flight Uncle Stephen pukul 3.30pm nanti tau.. bukan 10.30 am ke apa... Hadoiii.. inilah akibatnya kalau bagitau diorang awal²... 

Tapi Mama layankan aje.. Suka ati koranglah nak termenung kat living tu sampai Baba balik nanti... heheheh... Kami bertolak awal sikit ke hotel Stephen memandangkan area Bukit Bintang tu bukan boleh dijangka sangat keadaan lalu lintasnya.  Lagipun kalau sampai awal pun takpe, lagi budak² ni suka.  Maka dah dekat nak sampai, Baba call Stephen bagitau kami dah nak memasuki area hotel.  Terdengar suara Stephen yang terkejut beruk & kelam kabut nak kemas barang & nak check out...hahahaha.. 

So sementara menunggu Uncle Stephen check out, kami bagi can budak² ni ronda² sekitar lobby hotel Grand Millenium ni..

Chandelier ni pastinya jadi tumpuan budak² ni.  Jadi terus Mama minta diorang possing



Tengah meronda, ternampak Stephen yang tengah que untuk check out..



Lepas tu kami terus menuju ke KLIA.  Tapi sebelum sampai ke destinasi, kami ada suprise untuk Stephen.... Durian again!!!  Actually baki durian semalam & sebekas durian free yang disedekah oleh Chan kat kami.  Bukan main happy Uncle Stephen dapat makan durian for the last time.  Kelmarin kami minta dia bawak balik makan di hotel, tapi dia tak nak.  Maklumlah rules kat hotel kan very strict, no durian.  Tu yang kami bawa hari ni & ajak dia makan di R&R. 

Lepas makan & lepak kejap kat R&R, Jom bergerak ke KLIA semula!...
Mama saja mintak Baba bawak budak² ni lalu ikut sini... kasi diorang excited sikit...

Amboi... laju betul Stephen ni jalan.. ke malu nak jalan dekat² dengan budak² jakun ni... hehehehehe...
Sementara menunggu Stephen check in luggage, saya bawak budak² ni meronda kejap...




Dah settle urusan check in, kami ke anjung tinjau.  Kasi can budak² tengok aeroplane & runaway... (selama kerja kat sini dulu, saya tak tau pula ada anjung tinjau kat sini... heheheh...)


Dah puas tengok aeroplane... jomlah kita balik.  Uncle Stephen pun dah nak check in tu... Bye Bye Uncle Stephen!  See u soon....


2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: January 19, 2015 at 11:05 PM said...

alo2...comelnya tiga2 ni berbaju lawa..sukanya tengok gaun diorang ni, comel je..
untungla ada kawan yang rapat macam ni..payah juga kan nak berkwan baik dengan orang dari jauh

{ Kina } at: January 20, 2015 at 10:32 PM said...

Hahaha.. pakai gaun sebab dah kehabisan baju... Dah 2 minggu tak lekat rumah, mananya Mama sempat clearkan stok baju. Itule.. boleh jumpa sekali sekala aje, mcm ni lah jadinya...

Post a Comment