KITTEN BARU

Wednesday, October 11, 2017
Anak-anak tengah ceria, setiap hari mengadap kittens yang dilahirkan si comel baru-baru ni.  Walaupun Comel ni Ibu Muda, nampaknya dia pandai jaga anak.  So far nampak anak-anak membesar bagai johan.  Weekend baru-baru ni Tok Ki request anak kucing seekor.  Kucing peliharaan anak Tok Ki (anak 2nd wife) baru mati. Jenuh la Tok Ki kecek... semua nekad tak mau bagi.  Tapi Shumaila akhirnya cakap boleh.. gara-gara Tok Ki mintak trade dengan biskut!.. hahaha.. Sebab biskut, kucing kesayangan pun dia sanggup let go.

Tapi end up dia Tok Ki kutip aje anak kucing terbiar dekat masjid.  Actually Mama pon sayang kittens ni semua.  Walaupun nanti-nanti Mama yang mengamuk bila diorang menyepahkan rumah.  Paling Mama bimbang, Kucing kami diambil orang.  So far bila dah biar diorang bebas berkeliaran, pasti hilang.  Saya yakin diorg tak lari,  sebab diorang membesar dan lahir dalam rumah kami.  Makanan pun sentiasa bertukar ganti tau.  Mama bagi ikan rebus, buat makanan kucing, bagi juga wet food, makanan kering tu seolah-olah munchy-munchy diorang aje.  Cukup time makan, semua mengiau-ngiau depan pintu.  Kalau Mama turun, semua berlari-lari datang menyendeng dekat Mama.  Org lain panggil diorang buat lengah lagi.. kalau suara Mama... ha.. tak cukup tanah dia berlari.  Almaklumlah.. chef diorang kan..

Dengan anak-anak, memang close habis.  Melalak-lalak depan pintu bilik nak tido sama.  Pagi-pagi bila Mama kejut Tiha ke sekolah.. diorang akan terpa masuk dan jilat kesemua orang suruh bangun!! Notti kan.. Semua tu kenangan-kenangan yang takkan kami lupa.  Harap-harap newborn kali ni  dijauhi dari perkara-perkara yang tak sepatutnya.. 




Ada 4 anak Comel.  Nama diorang dah bagi.  Yang warna grey Lala, yang ada line Belang, Yang ekor bengkok Pika (Pikachu) dan Oren. 
Walaupun dah ada pengganti.. kenangan terhadap Belang, Lala dan Caca tetap tak boleh hilang... sob..sobb..

2 comments:

{ adda syuhada } at: October 12, 2017 at 9:52 AM said...

Alololoo comelnya...

{ Kina } at: October 18, 2017 at 11:56 PM said...

iyee.. comel sesangat. jangan kena kebas sudah... huhuhu...

Post a Comment