Hehehe.. lama betul tak update kan? Rajin pula si Aisy ni bertandang walaupun dah lama saya menyepi. Bz sesangat la kunon.. plus sibuk settlekan brg² kawen adik & Baby Misha asyik PERANGAI aje lately ni. Geram betul saya. No more miss behave ye baby... skrg ni asyik nak bertempel dengan Mama je 24/7... eeiii..
Tambah² lately ni saya melayan game. Walaupun saya ni bukanle kemaruk sangat, tapi masa yg ada tu dah termakin berkurangle. Ye la free time saya cuma midnite aje, time everybody tido.. (sob..sobb...).. Jadi not so wise la kan kalau terlayan game pulak... hehehe...
Last week saya buat Rosemary Chicken lagi.. dah banyak kali saya buat. Kali ni saya buat banyak, tapi tak habis le pulak. Saya gu kan dengan potato fries, jadi bebudak ni banyak mengabihkan fries dari ayam. Sedap betul fries guna Russet/Idaho potato tu. Lepas ni nak buat lagi lah..
Since berbaki lagi 2 ketul ayam tu, jadi saya nak recycle semula untuk masak dish lain. Bab-bab recycle saya memang terre.. (saya kurg suka makan benda yg sama berulang kali, so kena ubahsuai jadi menu lain plak.. tak pon bekukan dalam tempoh yg lama until saya teringin semula.. :)...)
Korek-korek barang kat pantry, terjumpa pasta shell. Kita tengok apa kebenda yg saya dah campak dalam masakan pasta saya kali ni...
Diced - carrot, chicken frankfurter, mushoom & pastinya baki ayam Rosemay yg saya hiriskan. Saya juga guna lemon sebagai flavour tambahan. |
Haa.. dah masak. Ni nak bagi Tiha. Setakat banyak ni slumber je dia habiskan. Anak² saya kaki pasta, kasi pasta kosong pon licin dibedal. Jadi apapun cara pasta tu dimasak, tetap licin... hehehe... |
Oh ye.. saya cakap saya guna lemon kan... tapi saya tipu... hehehehe... Mula-mula nak guna lemon lah sebab saya pernah makan pasta yg masam² gitu kat Coffee Bean at a very very long time a go... konon nak cuba buat le. Tapi masa nak masak baru teringat kuah Chicken Rosemary tu still banyak & kebetulan agak masam sbb terlebih perah lemon... ( :P ), jadi saya gantikan lemon dengan kuah tu aje.
2 comments:
Main game apa yang buat syok tu? Best ya orang jadi tauke sdiri, handle bis ikut kesesuaian diri dan ada masa lebih layan anak....
Kalau kat rumah saya,kalau tak plan, takkan boleh masak yang special.. Haha.. Mmg patutlah dapur berasap jarang jarang..
Layan Sugar Crush aje pon... heheheh... Ala.. keje apapon ada pro & kontra nye... nampak aje best Aisy, pressure nya tetap sama.
Saya pun sama, biasa masak simple aje walaupun tak keluar kerja. Time tengah rajin or baby sporting baru lah bleh testing menu baru.
Post a Comment