DELIFRANCE

Wednesday, January 22, 2014
Tiap² hari bila tengok blogger lain tayang makanan sedap², terasa jelous sungguh!  Rindu nak memasak & testing resepi baru.  Dah lama sangat saya tak memasak full menu or testing resepi.. kalau masak pun sekadar satu jenis lauk (hanya berasaskan telur) sebagai lunch Tiha sebelum ke sekolah.  Mujur Tiha ni tekak takde taste.. (hehehe.. lega Mama tau).. apa yg dihidang, licin disapunya.. siap menambah.  Tapi lepas tu, Mama order makanan lain dari Baba untuk tapau bawak balik... :P.  Memang tak selera sungguh tengok masakan sendiri plus,  saya kurang gemar telur sejak ngandung kali ni.  Bahan mentah pula saya langsung tak berani sentuh, kalau balik kampung,  semua bahan mentah saya mintak org lain yg uruskan.  

Yang paling syahdu tu, tekak saya ni mengada sikit... nak makan mskn western aje or kat tempat² yg hygenic/tak berbau.. jadi mmg kena pegi ke tempat makan yang bersesuaian la kalau nak elak dengar saya dok uweekk..uwweekk sambil dok kat meja tu.

Dan setelah sekian lama tak melayan Delifrance (not my favourite place tapi dah takde pilihan)... Laju je saya melangkah kaki masuk ke sini time ke Festival City aritu.  Time ni tengah loya teruk, itu tandanya perut perlu diisi secepat mungkin.  

Untuk kanak² ribena saya order soup of the day (ni macam add in/come with rasanya kot, tu yg dapat sampai 2)...  

Air standard diorang - Ice Lemon Tea & saya & suami share air apetah... karbonated drinks, ala² soda camtu... (sorry eek.. mmg saya langsung tak bermaya masa ni)..

Makanan anak² dah selesai barulah menu Mama & Baba sampai... My hubby pilih sandwich Turkey bersama Cranberry Bread.  The Turkey amat sedap & rasa butter nya seakan² cheese.. tapi rotinya agak kering.  Saya pula order Chicken Sandwich (saya minta Baguettes tapi diberinya croissant... frust jugak tp tengah tak larat nak complaint)...

Sandwich saya tu langsung tak kena taste ku... Rasa fillingnya teramat manis... satu bite aje saya dah surrender (plus saya kurg gemar croissant sbb oily- tgh sensitif dgn oily foods).  Jadi saya cilok satu slice sandwich my husband & trade dengan sandwich saya tu.

MAcam saya cakap, Delifrance bukanlah tempat pilihan saya dari dulu.. saya nampak makanan yg ada almost macam kat bakeri biasa tapi di up kan /upgrade kan sikit & dicaj pada harga mahal.  Tapi pandangan peribadi saya lah kan.. maybe some people suka makan kat sini.

P/s : Monitor pc ku mmg tak elok² lagi... susahnya nak menaip & mengedit... kalau ada typo or huruf kejap besar kecik tu, tandanya mmg saya dah takleh nak editlah.. kena kat blind spot dia.. hehehe...




2 comments:

{ Sue Bee } at: January 22, 2014 at 6:34 AM said...

biasa la kalo preggy ni,kan..tekak memang selalu buat hal..satu lagi hidung..tak boleh nak terhidu benda -benda pelik..

{ Kina } at: January 22, 2014 at 7:42 PM said...

Macam tu lah Sue Bee.. harap² tak terlalu lama macam ni, boring juga asyik makan di luar.. :(

Post a Comment