PUSSY CAT TOK WAN

Tuesday, January 14, 2014
Banyaknya gambar dalam draft, tapi tengah takde mood nak story mory... tu yg asyik keluar cerita basi.. :P

Terjumpa gambar kucing kesayangan Tok & Tok Wan, si Bertuah berkaki extra... kucing jantan tapi boleh diragukan kejantanannya.. sebab?

1. Bertuah ni penjaga kepada 4 ekor anak kucing,  dari baby lagi dia akan pantau, mandikan kittens tu & sentiasa menemani diorg.  Memang sweet & very loving kan.. til now kalau anak² kucing ni keluar merayap, BErtuah sentiasa ada di sekitar menjaga they all..
2. Part yg lagi pelik... kittens tu semua breastfeed/ hilangkan gian dengan isap 'susu' Bertuah (????)..
3.  Ada a few kucing jantan didapati cuba mengorat beliauu.. Auuww... (but he has testicles u know... isn't it weird?)

Everynight Bertuah akan menyelinap masuk dalam rumah ikut lubang di batu blok sbb semua pintu & tingkap berkunci dannn...

Mencari mangsa untuk dipeluk!!!
So... sapa² yang sedang tido, dia akan join sekaki.. kalau takde org kat living, dia masuk bilik & tido atas stomach boncit Tok Wan... hehehe...



2 comments:

{ Sue Bee } at: January 14, 2014 at 9:54 AM said...

comell..tapi tak apa ke kalo budak tido ngan kucen..??

{ Kina } at: January 14, 2014 at 6:23 PM said...

Kenapa Sue Bee, saya tak sure la selamat ke tak but Ayah saya mmg sukakan animals, dari kecik kami biasa tido dgn kucing, musang, kuas dll... hehehe.. in fact my kids semua allergik kucing time baby (my husband side ada asthma)... everytime balik kampng, saya expose diorg dgn kucing sikit².. bila naik merah/rashes, saya jauhkan... luckily when they're getting older, their body can adaptt with cat. So rite now semua free from cat allergies. Inipun ikut paed anak² yg advice... tapi dari segi safety (kena cakar, gigit.. hygenic etc.). kena pantau la juga ye... ye la sometimes cat ada kurap/kutu etc... kat rumah I takde cat coz tak rajin nak jaga & stay at apartment... :)

Post a Comment