WANGSA GRILL

Sunday, January 12, 2014
Pasti ramai yang tahu kewujudan cawangan baru restoran Chef Zubir Masterchef di wangsa Maju ni kan?  Lepas agak lama adengan jeling menjeling ke Wangsa Grill, last² on my 36th Birthday, kami heret anak-beranak semua dinner di sini.   

Once duduk, dapat menu & tidbits.  Oh jangan salah sangka... Tidbits tu bukan free tau (biasanya free kan?).. tapi dicaj RM2 dalam bil nanti.. :)

Muka² mereka yang kelaparan.. melahap tidbits

Budak ni la yang paling suka makan jajan macam ni... 

Kami order Banana Milkshakes, Freshly squeeze Orange Juice (kat sini ada juga Chilled juice), Ice Lemon Tea & Cold water aje.  

Sedang testing Banana Milkshake... tapi dia tak suka... selamattt. air Baba...

Pasta Frutti de Mare Tiha (RM25.5) dah sampai.. dalam ni ada clams, tiger prawns (sepatutnya ada lagi Mussels & squid tapi saya tak jumpa pun)... Kuahnya ala Bolognese.  Tiha dok puji sedap tiapkali suap ke mulut.. tapi saya & hubby kurang suka... Tapi bab rasa saya takleh bagi Tiha vote sbb dia ni pasta kosong pon dikata sedap! Oh ye, prawnnya tidak dikopek, jadi susah nak makan!  

Saya ambik Ribe Eye steak (220grams) for RM44.50.  Steak ni dihidang dengan salad & potato cake.  For me the steak a bit chewy, maybe becoz saya request 'well done'.  I do understand the doneness of  steak can effect the tenderness.  The sauce is thick & good... But I don't really enjoy the potato cake & the salad pun biasa² aje... Daging pun tak terasa manisnya... Yang paling saya tak enjoy... Langsung tak kenyang!! 

Penyelamat of the day... my hubby Surf & Turf.  Set ni ada grilled vege, cheesy baked potato, tenderloin beef (small chunks aje..) & LOBSTER.  Beef dalam set ni jauh lebih lembut dari steak saya & the lobster is very delicious!  Actually inila kali pertama kami makan lobster... rasanya amat manis, juicy, garlicy & YUMMYY... tapi nak warning bab harganya ye.. set ni aje berharga RM79.50... (tapi teringin punya pasal kami buat² tak nampak aje la tang harganya tu)..  
FRankly.. lepas makan.. kami semua masih tak puas sbb tak kenyang!!  Biasanya kalau makan kat mana² dengan harga macam ni, portion nya cukup buat kami kenyang.. tapi this time... frust juga.. still kelaparan lepas menjamu selera.

Anak² pulak dok bodek lobster Baba.. saya yang tengah takde selera nak layan seafoods pun boleh terasa kesedapannya... inikan pulak diorang!  Ieqa & Tiha tak habis² cakap lepas ni kalau datang sini, diorang nak order lobster (Mama & Baba pandang each other sambil senyum simpul aje..).

Since kesian tengok anak² dok kikis kulit lobster, si Misha siap kunyah sepit Lobster.. Maka kami order dessert.  Ambik All Plater sebab bimbang tak cukup plak nanti.
All plater ni kiranya merangkumi hampir semua dessert yang ada kat sini pada half portion... Set ni harganya RM26.50

Yang ada dalam ni Red velvet (tak sedap!!), caramelized apple bread butter pudding (yang ada ice cream kat tengah tu), Tiramisu, sherbet & yang satu lagi tu saya tak tau... Dessert ni pun saya kurang enjoy... anak² aje excited tang ice cream tu...
Jadi overall kami takle enjoy sangat makan kat sini.  The environment & service very good.  The staff very friendly.. tapi untuk makanan.. Mmmm... tak seperti yang kami harapkan.  Takde la sampai tahap tak sedap, tapi tak cukup enjoy & rasa tak berbaloi dengan RM225+ yang kami spend malam tu.  Kami balik dengan perut yang lapar!!




4 comments:

{ Brilliant Marjan } at: January 15, 2014 at 3:27 PM said...

Assalam.sis, sy baru juga makan kat sini. Hari Isnin malam Selasa (13/1/2014). Kami ambil Meat Lover apatah..Sy rasa ok cuma suami tak berkenan..Kami xmakan apa yg kami nak tp saje try yg Meat Lover tu (utk kapel) - agak byk sampai tak habis makan..

{ Kina } at: January 15, 2014 at 11:53 PM said...

W'salam... ye ke? Okla janji kenyang perut suka hati... hehehe.. Happened to be my steak a bit chewy & portionnya tak sesuai dgn org kuat makan kot... Tapi as I said, mknnya takde la sampai tak sedap, but rasa a bit pricey dgn apa yg di offer.. tapi bolehla try ushar set meat lover tu plak lepas ni kan.. :).. thx for the recommendation!

{ Aisy Nasiha } at: January 17, 2014 at 1:19 PM said...

Kina 36 usia this year?wah.. saya baru tahu ni..

tak memuaskan hati ke? Mahal tu bayarnya.. tapi sekurang2 dah tahu..lain kali jgn pesan makanan yg sama lagi

{ Kina } at: January 20, 2014 at 11:49 PM said...

Ye.. dah tua.. hehehe... Bagi saya tak berbaloi sbb portion tak puas makan (perlu lebih karbo dlm menu ni - potatonya seciput)... steak saya pun agak liat, frust jugakla... tapi dari segi servis & environment very ok...

Post a Comment