Dah 3x buat pau, 3x jugak daku fail!... hehehehe... Apa la dosa ku pada mu wahai pau. Tiapkali buat ada je yang tak kena... sob..sob...
|
Nampak comel dah dohnya.. excited tau |
|
Doh pon veri cooperative... macam best je... |
|
Pau inti kacang merah |
|
Pau inti ayam (baki inti karipap) |
|
Dah masak... naik gebu & agak ok teksturnya tapi... |
Ohh.. tapi kenapa warnanya the very kuning? Tak putih macam pau org jual tu eekk.. dah guna tepung pau ni. Yang paling saya tak suka, bau baking powdernya begitu menusuk & begitu menutup selera ku. UUwaaa... tetiba terasa penat... penat ooo bila buat kuih then tak jadi.... Saya tak fikir resepinya yang tak ok sebab ramai sangat yg mencuba & dapat hasil yang baik. Aduhh.. kat mana silapku????
P/s : Ke terlebih uli sebab saya guna breadmaker???? Then kenapa bau baking powder tu menyengat sangat ekk?? Kalau sesapa tau di mana silap saya, silalah share ye... :(
* Pastinya akan ku terus berusaha menghasilkan pau di kebelakangan hari nanti... - dalam hati, rasa penat sudahh.... terbayang kegagalan yang bakal melanda.. :( ...
2 comments:
Hi... Sy tahu ape salah dia... Ada guna lemak emulusi x?? Iaitu pemutih pau.. Jika x pernah guna.. Cube guna tp adun dahulu tepung hingga jd doh n bru letak kan 2 sudu mkn lemak emulusi tu... Itu dlm kiraan 2 kg la... Hihi. Selamat mencube.. Atau masalah tepung... Tukar tepung.. N jgnan terlalu lame kukus.. Dlm 7 mnt cukup..
hi.. thx for the info. Nanti saya cuba ye. Dah agak phobia nak buat pau sebenarnya ni.. hihihi..
Post a Comment