BZ..BZ..BZ..

Friday, August 15, 2014
Bila ada baby masa agak limited sikit.. Mostly newborn ni.. menyusu 2-3 jam sekali.  Uukkk (berak).. pon macam tu jugak.. tiapkali menyusu, tiapkali le diaper perlu ditukar.  Baby u all macam tu jugak ke?  My Shumaila ni mmg kerap membuang, sehari boleh habis 10 diapers.  Mujurle saya beli diapers murah dari kedai borong.  Tiapkali ada newborn saya beli kat sini.  Habis fasa newborn saya kembali kepada Drypers atau Petpet.. :).  Kedai borong diapers tu ada berdekatan Giant Taman Permata aje.. tak jauh dari rumah.

Diapers kat kedai borong ni murah aje.. RM27 untuk 100pieces.  Memang sesuai untuk newborn yg selalu membuang tu... Tak rasa sayang sangat nak buang walaupun baru je diganti kan.. hehehe... Materialnya hampir sama dengan drypers tu (bukan jenis plastik) & gunakan magic tape juga.  Tapi lepas fasa newborn saya tak confident mana nak pakai, bimbang kebocoran.

Saja je nak mmbebel fasal lampin pakai buang sementara menunggu Husband melayan budak² kat luar... Jap lagi bolehlah Mama & Baba melepak macam selalu.  Sejak Raya lepas, ni first time boleh lepak together².. heheh...

Nanti saya sambung kisah pengalaman bersalin anak ke-empat yang akan panjang meleret ala telenovela tu... heheheh... ala.. bukannya ada benda nak story pon coz saya dok terperam aje dlm rumah ni.  Masak pun menu² simple aje, tak boleh mengadap dapur lama² lagi.  Stok baju pon tak habis² lagi nak dibasuh.... Pendek kata.. Itu aje modal saya untuk jadi story dekat blog sekarang ni.. :P




2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: August 15, 2014 at 11:55 PM said...

Haha... kembali berjaga malam ya.. selamat berpantang kina.. apa nama kedai lampin murah tu? Saya tahu kawasan tu tapi nama kedai lampin ni tak tahu.. hihi. Beriya tanya padahal bukan ada bayi kecik pun lagi. Sja kan..

{ Kina } at: August 16, 2014 at 8:34 PM said...

Hhehe.. Macam tau² je Aisy ni. Oh.. Nak try diapers tu ye? Biasa kalau Adik² saya dapat baby, saya memang sedekahkan diapers ni.. Rugi pakai diapers yg mahal tu sebab kerap sgt baby ni membuang kan... Saya tak ingat nama kedainya & tak pandai nak bagitau location.. (Saya memang buta jalan & tak pandai bagi direction)... Saya dah minta Suami tengokkan nama kedainya & save location sekali.. InsyaAllah.. Nanti saya update ye..

Post a Comment