HASIL SEAFOODS

Tuesday, May 19, 2015
Antara hasil dari pembelian seafoods hari tu.  Gambar semua ambil sebagai syarat je... Saya memang selalu lupa nak ambik gambar bila dah makanan terhidang.  Memang kira nak ngap aje... Tu yg banyak gambar separuh jalan je... heheheh..

Cucur Geragau Jagung.. Sedap wehh!!  Kalau masak cucur guna udang geragau memang crispy jadinya... 

Haaa... nampak tu ada tangan dah tak sabar nak menggagau..
Saya beli jugak siput ni... Ehh.. lupa pulak apa namanya.  Memang biasa jumpa dalam Tomyam atau kedai makanan seafoods.  Saya beli di Pantai Remis... Memang pulun la Baba & Tiha makan.  
Semua ni RM8 (sepaket).. Okla kann...

Saya masak macam sambal tumis cuma saya kisarkan juga serai... Menjadi macam yang biasa saya tengok Suami makan di foodcourt Jusco AU3

Ikan Siakap di Stim Ala Thai.  Saya ikut resepi dalam blog.  Boleh search ye... 

Cucur nasi udang.  Saya guna udang putih kecil.  Ni udang favourite saya untuk buat cucur, sambal or di campur dalam bihun.  Kalau buat cucur badak pun udang ni jadi bahan wajib... 
Alahai.. time hujan macam ni, cerita pasal makan, mulalah jadi lapar.  Padahal baru aje lunch dengan Tom Yam & sotong celup tepung pun hasil belian hari tu.  Makin berkurangan stok seafoods kami ni... Nak kena bertandang ke Kuala Selangor lagi ke ni???



3 comments:

{ Aisy Nasiha } at: May 19, 2015 at 8:34 PM said...

Menarik semua menu tu Kina

{ Miss N } at: May 20, 2015 at 1:39 AM said...

Alahai..sedapnya nmpk cucur nasi udang tu. nmpk sungguh crispy. Nak recipe plishh.. hihi..

{ Kina } at: May 20, 2015 at 6:16 PM said...

Miss N.. resepi boleh masuk sini.. http://kinazone.blogspot.com/2014/12/cucur-nasi.html

Post a Comment