MODEL DIAPER COVER...

Friday, May 22, 2015
Sorry le kalau ada yang tak sanggup tatap gambar sexy baby Ila.  I baby lagi lah... sexy sekali-sekala boleh kan?  Ni Mama nak tunjuk diaper cover yang Mama buatkan untuk Ila beberapa bulan lepas.  Masa ni Mama baru terkial-kial dengan mesin jahit.  Tapak-tapak canggih pun takde lagi, jahitan pun tak kemas lagi.. hihi...

Untuk pattern nya boleh masuk ke sini Ok.  Kalau nak cara lain, boleh juga tekap mana-mana panty  yang sedap dipakai & ngam saiznya & draw pada kertas sebelum ditekap atas kain pula.  Dengan cara ni kita boleh simpan pattern tu & boleh guna lagi nanti-nanti.  Saya biasa guna kertas minyak sebab murah & tahan lasak.  Kalau pattern print dr internet, gunakan A4 paper ajelah ye...

Sukanya dapat diaper cover baru ye... 

Jangan tengok kawasan sekeliling yang bersepah-sepah tu... Dah namanya baby gorilla pun kann... Territory dia memang sentiasa macam tu.. heheheh... 

Ini pula yang Mama buat untuk dipadankan dengan baju nya ni.... 
Haaa.. simple aje kan.  Bahagian lipatan tu memang susah nak bagi perfect, jadi toksah bimbang la ye, nanti bila dimasukkan getah, takkan nampak pun kecacatan tu.  Selamat mencuba!


2 comments:

Anonymous at: May 22, 2015 at 1:52 PM said...

As Salam Mama,

Mama ... Jangan la panggil saya 'Baby Gorilla' ... Sedih tau saya ... Panggil la saya 'Baby Cun' ... Hehe ...

Dari,

'Baby Ila Yang Kaboom Lagi Gojes'

{ Kina } at: June 5, 2015 at 1:40 AM said...

Wsalam... Ala... tak best ke kena panggil Gorilla? Nak kena panggil baby gojes la ni ekkk?? Nanti Mama pesan dekat Kakak2 ye... heheheh...

Post a Comment