Labu Sayong di Sayong

Monday, July 4, 2011
Jangan tak tau, saya pernah berniaga labu sayong di KL Sentral.  Time tu saya kerja kat KL Sentral gak.  Ini la kiosk pertama saya!!!
Tengah menyusun gambar² lama, terjumpa plak gambar kiosk labu sayong saya.  Teringat zaman² berniaga kisok dulu².  Saya juga ada berniaga toys di kiosk & pasar malam, jual aksesori time ekspo ramadhan.. Macam² bisnes saya buat asalkan takde kaitan dgn MLM.. hehehe... itu dulu la.. skrg ni takde masa nak niaga lain dah.. fulltime dgn cafe tu je.  Toys plak saya cuma supply pada staf lama saya yg masih berminat meneruskan bisnes soft toys di pasar malam.

Jangan ingat Labu Sayong tu limited pada Labu Sayong yg kaler hitam tempat letak air tu je.  Ada pelbagai jenis labu sayong tau.. tempat nak cari labu sayong ni semestinya di Sayong, Kuala Kangsar.  Kampung Sayong ni memang dekat sangat dengan bandar Kuala Kangsar, so kalau dah sampai area sana bolehlah datang sini tengok tempat buat labu sayong.  Dari pekan Kuala Kangsar just keluar dari town & seberang jambatan Sultan Azlan Shah, boleh nampak signboard Kg Sayong betul² kat traffict light lepas jambatan tu.  Kalau nak beli labu sayong or nak buat tempahan utk door gift ke, dtg direct kat sini.  Harga di bandar 2 kali ganda lagi mahal dari harga di Kg Sayong ni. Pilihan pon lebih banyak.  Boleh request apa yg kita nak dekat pembuat dia terus.

8 comments:

{ Fiza Zainol } at: July 27, 2011 at 10:15 AM said...

salam..
agak2 kalo nk beli labu sayong ni byk2 utk gift kawen blh dpt murah x?

{ Kina } at: July 28, 2011 at 1:06 PM said...

boleh dapat murah.. kalau yg kecik² boleh dapat bawah RM1.. kalau dulu saya suka design Zaliza, harganya pun murah. Satu lagi En. Rofi, kalau perasan design ala² kayu & bunga tampal/timbul tu saya ambil dr Rofi & yg zaliza pula labu yg berwarna lembut & ala² design batik. Pergi sana boleh tanya org setempat kedai diorg. Kedai Rofi betul² tepi trafik light ke sayong & bersebelahan dgn kedai makan ala siam. Tepi jalan je...

Anonymous at: February 7, 2012 at 8:46 AM said...

Salam, saya menetap di shah alam, nak buat aqiqah anak, nak tempah dalam 220 pcs, cmne ek? nak yang bawah rm1 ek, facebook saya norsad binti saad

{ Siti Norhayana } at: January 5, 2013 at 12:32 AM said...

salam..
skiranya kmi nak dsgn sndri..
bleh buat x??
hrga mcm mna plak??

{ Siti Norhayana } at: January 5, 2013 at 12:34 AM said...

salam..
skranya sya ingin dsign sndri..
bleh buat x??
hrga mcm mna plak??
hrp bleh dpt fdback scpat mngkin..
tq

{ Kina } at: January 5, 2013 at 1:35 AM said...

Salam.... Saya tak pasti sebab saya pun dah lama tak ke sayong. stok labu sayong ni semua saya ambik dari sana. kalau nak bolehlah saya bagi no. phone suppliers ni so that boleh try tanya..

Zaliza 013-513 5449
Rofi 019-572 6742

No. ni pun dah lama dlm simpanan, tak pasti still valid ke tak. Try le contact kalau² diorg still lagi buat labu sayong... :)

{ Aishah Idris } at: April 16, 2013 at 11:12 AM said...

salam, sy nak tny, ade lagi ke kedai dekat kl sentral ni?........ pls reply urgent.thanks.

{ Kina } at: April 16, 2013 at 1:50 PM said...

salam.. dah takde.. lama dah tak berniaga. kalau nak ke sana boleh ambil no. yang kat atas tu ye.. tu suppliernya. boleh dpt harga borong.. :)

Post a Comment