PLUG

Thursday, November 7, 2013
Ingat stay up nak buat assignment.. tapi mood belum dtg la plak... hehehe.. haru-haru... Sambil tu sempat membelek gambar dalam draft.. eehh.. gambar plug yg saya beli kat Mr Diy ni pon ada...

Masa jumpa plug ni I'm super excited sbb tengah mencari 3 pin plug yg selamat sikit utk dapur...
Sebelum ni kalau nak pakai blender or mixer, kena la share dengan rice cooker or breadmaker.. tapi bila time tu tgh masak nasi & menguli roti... adehh.. jenuhla pegi menumpang kasih plug microwave plak...

Nak tak nak kena beli extra, mula² beli Ada port, tapi space ni mmg tak sesuai , jadi Ada port tu saya guna dalam bilik aje.  Oh ye.. apa yg best nye pasal plug ni?


Haaa.. nampak tak ada switch on/off.. jadi takde la power tu terbiar macam tu aje... On kan yg mana nak pakai aje... kalau yg biasa tu kan takde suis... saya rasa selamat & tersangat praktikal!!
For the info... face plate tu tidakle disengajakan dipasang serong begitu.... kebetulan masa nak tukar face plate lama yg rosak, my hubby tersalah beli.  Rupanya face plate ni tak muat dgn yg sedia ada, bila letak melintang baru ngam... hehehe... takpe la stylo sikit... :P

Ada lagi satu penambahan kat area power point ni... small hooks.. fungsinya ialah utk gantung mana² plug yg tak dipakai.  Jadi takde la letak kat bawah camtu aje, saya sangkut kat dinding.. senang sikit nak akses kan...
Hooks macam ni saya letak jugak kat plug dalam bilik tetamu sbb kat situ pon banyak brg nak share, plugnya ada 2 aje.  Bilik tu le tempat menggosok, sambungan water heater, wall fan dll.. jadi wayar seterika saya gantung aje dkt hooks.  Nak guna terus boleh capai... 

Biasalah.. semuanya nak cepat & nak senang diakses kan... heheheh...

2 comments:

Anonymous at: April 12, 2014 at 6:14 PM said...

wah bestnyer nanti nk carilah dekat diy :)

{ Kina } at: April 18, 2014 at 3:05 PM said...

A'ah.. murah je.. praktikal plak tu...

Post a Comment