AKHIRNYA....

Saturday, November 2, 2013
Alhamdulillah.. Jumaat 1 Oktober boleh jadi tarikh keramat buat saya.  Setelah berbulan-bulan dan 5 kali hadir prosiding, berakhir juga penantianku.  Pengalaman yang amat berharga dalam hidup.  Bukan mudah untuk menangani dan bersabar dengan segala dokumentasi & prosiding yang tak habis.  Hampir saya biarkan saja tuntutan tu 'burn' macam tu aje sebab dah penat sangat.  Terpaksa ke mahkamah dengan anak-anak kecil, pulang pula dalam keadaan hampa...

Tapi untuk yang kenal saya, pasti tahu kenapa saya masih teruskan juga... Never Give Up!  Protect our right!  Gunakan semua channel yang ada dan tawakal lah. InsyaAllah dengan bantuanNya kemenangan pasti di pihakmu.  Berani kerana benar, jangan mudah beralah!!

Terima kasih buat bekas anak didikku yang kini dah menjadi anggota polis (Thks ye Nizam for the concern, advice & your time), Bailif Mahkamah Jalan Duta En. Helmi yang sporting & very helpful.  Do come to my Cafe ye... free meals for a lifetime.. :)

Tak lupa juga buat my darling yang setia menemani ke mana jua (my one and only Hubby).  Thank you for your understanding & patience.  You're the best,  always the one that I can count on.  Bear with me my dear  (that's what u did for the past 15 years right?) I know it's not easy to have a life partner who never giving up & never stop fighting... Thank you ! Love & Hugs!!!!  Free meals for a lifetime too!!!.. hehehehe...

P/s : If ada kerajinan & rasa ada keperluan I will share my experience during the court proceeding... I guess ramai yang tak tau or pernah try buat tuntutan melalui mahkamah sendiri kan??  It's not a pleasant experience for me since the defendant very uncooperative.  But Alang-alang menyeluk pekasam... Finish what U start, no matter how long will it takes!


2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: November 2, 2013 at 9:08 AM said...

Wah..apa kes kina dah menang ni? Buat saya nak tahu pulak..

Apa pun lega alhamdulillah semuanya dah berakhir dengan baik.. jasa baik insan2 yg menolong tu semoga Allah bg ganjaran yg sepatutnya... tahniah kina

{ Kina } at: November 2, 2013 at 1:12 PM said...

Alhamdulillah.. kesnya simple aje tapi... (byk la sikit tapinya)... tu yg saya hampir give up. Tgklah kalau saya ada kelapangan sy buat entry ttg mahkamah pula... no promise.. depend on mood... hehehe..

Post a Comment