Pc ku buat hal

Wednesday, October 17, 2012
Tengah tension dgn pc sendiri ni.. Agak lama gak berpenyakit & tak kebah-kebah.  Taktik utama dia, suka tutup tiba-tiba.  Ada jugak yg kena tarik kabel kasi kojol terus ni kang.  Before this ingatkan ada bad sector, lepas scan ok aje.  Then try format plak, kot-kot system error.. nampaknya tak jalan jugak.  Virtual memory pon semua ok.. wahai pc, apakah sakitmu??? Janganlah jahanam, umur mu baru 5 tahun tau!! Tak kuasalah nak beli baru...

Walaupun ada netbook sebijik utk si Tiha & Ieqa guna, saya kurang gemar.  Susahle nak update blog guna netbook.  Dahlah gambar-gambar saya baru transfer ke pc semalam.  Baru je excited nak share resepi clone of cinnabon, pretzel, cheese pudding caramel, etc.. 

Pastu.. saya baru balik dari Bukit Fraser tau.  Ingatkan nak upload gambar-gambar kat sana as guide & mcm preview la utk sapa-sapa nak try ke sana.  For me Bukit Fraser ni mendamaikan.  Those yg suka tempat yg santai & jauh dari hiruk pikuk kota, inilah tempatnya.  Dulu saya sekeluarga selalu ke Cameron, tapi last trip kami ke sana, tersangkut dalam jam, seriklah pulak.  Jam berkilo-kilometer dr Brinchang!! Ingatkan accident ke apa, rupa-rupanya bandar Brinchang dah congested sgt dgn traffic.  Aarrgghh.. naik atas ni nak menikmati suasana dingin & nyaman sambil menikmati keindahan alam, kalau jam camni, baik dok KL aje!!

Jap lagi superhero saya balik (laki ku le, sapa lagi), saya buat muka kesian suh dia repair pc tu cepat sikit.  Saya ni dulu-dulu biasa trouble shoot pc sendiri, tapi lepas kawen, langsung tak nak amek tau!!! Hahaha.. Dah kawen dgn sifu IT sendiri kan.. buat apa nak susah-susah.. :)

2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: October 17, 2012 at 10:56 AM said...

nk mitak tukar Pc baru lah tu...5 tahun dh kira lasak juga tu...tahan..

{ Kina } at: October 17, 2012 at 11:05 AM said...

Hehehe.. takde budget le.. pc lama husband yg tahun 1998 still boleh pakai tau, tp dah tak compatible so jadi slow sgt... last2, simpan dlm lemari je.. hehehe..

Post a Comment