Hari ni lemah longlai & tak bersemangat betul. Kek surprise yg dibuat utk hubby tak menjadi!! Penat bertungkus lumus 2 hari ni... entahlah kat mana silapnya.. yg pastinya hancuss!! UUwwwaaaaa..
Malas nak cite kisah sedih panjang²... nanti dah tak semangat plak nak mem baking. Kena kuatkan semangat balik ni... belajar apa pun mesti ada masanya tak pandai kan... itu tandanya kena usaha lebih lagi..:(
Okaylah... berbalik pada topik makan² kami kali ni. Lama sudah mencari capati Tapah yang dikatakan amat sedap ni. Kebetulan nak ke Ipoh kami ikut jalan lama, berjaya jugak kami jumpa kedai ni. Ownernya Pakistan rasanya... kedudukan kedainya betul² dekat signborad Chemoh & berdepan dengan simpang ke Lata Kinjang. Boleh nampak signboard besar kaler kuning tulis CAPATI CORNER.
Dekat seberangnya ada jugak kedai capati.. yg ni namanya Feroz Khan. Menurut katanya yg ni pun sedap jugak sbb dulunya diorang ni share (adik-beradik) tapi gaduh, jadi sorang kat sana. Sorang kat sini. Meh kita tengok capatinya...
Kuahnya dihidang dalam portion besar sekali dengan isi. Jadi 1 set kuah ni boleh dimakan dengan 2-3 keping capati. Saya ambik ni kuah sardin, kari ikan & kari ayam |
Capatinya agak lembut, tak macam capati yg biasa saya makan. Tapi saya makan tu pun zaman² masa kat UUM dulu, dah ingat² lupa rasanya pun.
Walaupun capati tu agak keras, memang cukup sedap utk saya masa tu. Tu yg masih teringat kenangan makan capati kat UUM ni (mostly bila tak berduit). Masa tu kalau makan capati memang jimat, RM1 je then ambik air kosong free kat cafe tu. Zaman belajar kan... malu nak mintak duit kat parents, kena catu makan minum semua... heehe...
Inipun capatinya... makan satu tak cukup, kena tambah. Maklumlah makan time lunch, kena extra sikit... |
0 comments:
Post a Comment