BAKED EGG & TOMATO

Thursday, October 31, 2013
Resepi simple aje.. tapi tetap sedap...
Untuk detail lagi boleh refer kat link ni eekk.. resepi dari Sarah lagi & for sure dari web Martha... Bawah ni ringkasan cara saya...

Saya sudukan pasta sauce (baki spaghetti dari freezer) ke dalam ramekins.  Sayangnya kuah ni terkering sikit sbb lama sgt dipanaskan... tu yg nampak thick aje...

Pecahkan telur... ingat nak buat 2 biji sebekas, tapi tak muat... Sudukan lagi sikit sauce jika suka

Renjiskan cheese.. saya gunakan parmesan...

Bake around 15-20 minutes or till the white just set.. tak perlu lama² nanti tak best... 
Saya hidangkan egg & tomato ni dengan garlic bread.  Kali ni takde kerajinan nak buat roti sendiri, jadi guna gardenia disapu dengan butter yg digaul dengan garlic & parsley.  Then toast or grill sampai garing.  Beres!

0 comments:

Post a Comment