Cheese Omelette for Misha

Monday, May 6, 2013
Tengah bimbang ni... baby notti Mama pulak yg demam.  Ni mesti jangkitan dari Ieqa.  Bukan tak cuba asingkan dua budak ni, tapi pantang je ada kesempatan, mesti nak main berdua. Abih tu camno? 

Kesian tengok Misha menggigil-gigil teruk tadi.  Janganlah demam tonsil macam Ieqa.  Lepas 7 hari baru lega... 

Moga-moga baby notti Mama ni dah boleh start ber'nottian' semula esok. Kalau after 24 hours under med still tak recover, kena bawak ke pakar le.  Baru aje last week jumpa dr kesayangan diorang, bwk Ieqa.  Minggu ni Misha pulak...

Entry kali ni saja nak share breakfast Misha sejak dah bertukar diet ni.  Kemain enjoy dia nikmati meals sekarang ni.

Kali ni saya buat cheese omelette aje.. simple aje.  Saya just pukulkan sebiji telur dgn susu (1-2 sudu besar), sedikit black pepper & sekeping cheese yg dicarik aje...

Gunakan non stick pan (saya suka letak sedikit olive oil & butter), tuang telur tadi, renjiskan black pepper, bila telur hampir masak tambah cheese

Then lipatkan aje...

Dah siap.. sedia dihidang.  Misha share dgn Ieqa.  

Bila dapat makanan, dia akan spot check dulu, pusing-pusing, picit² lebih kurang, gigit sikit... 

OK.. lulus ujian... baru boleh dimakan... 

2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: May 7, 2013 at 7:34 AM said...

sedapnya makanan misha...aunty pun berkenan kalau macam ni....

semoga misha cepat baik ye...

{ Kina } at: May 10, 2013 at 12:08 AM said...

Tq Auntie Aisy.. Misha ni makan gitu² je.. Mama tgh ajar dia suka telur macam kakak2nya... kalau telu rebus/goreng tu langsung dia baling... :(

Post a Comment