Cucur best..

Tuesday, May 7, 2013
Cucur je kami anak beranak layan weekend yg lepas² (maaf yek, sini takde entry yg up to date, semua entry postpone... hehehe)

Cucur ni terhasil sebab sessi menghabiskan geragau dari Miri belum lagi selesai.  Jenuhla Mak Mertua tunggu bekasnya... Ada lagi sikit dalam peti beku tu.. :P

OK.. meh kita belek apakah yang telah dicampak kat dalam ni oleh saya... :)

Saya just letak - tepung gandum, kunyit, garam, gula, pepper (jika suka), daun bawang, ikan bilis & jagung beku. (tayang pisau potong sayur yg berkhidmat buat kali terakhir sblm kena campak dalam tong sampah... - dah ada pengganti... terseksa sgt pakai pisau ulu tercabut & pth ni rupanya.. hehehe)

Campak semuanya dalam tepung tadi & hero utk cucur saya kali ni jgn dilupa plak.. fresh geragau....

Tambah air, kacau le ikut kepekatan yg disukai.  Oh ye, saya tambah putih telur kasi extra rangup...

Dah siap!!! Jom mamammm!!!
Dah tayang cucur kat sini, mula la rasa terliur ni.  Silap² dinner ni saya buat lagi... ehehe.. tapi kali ni tak letak daun bawang dah sbb aritu saya nak perabis stok dalam peti.  Ieqa & Tiha kurang suka sbb nampak ada hijau² dalam cucur... susah betul le kalau tak nak dengan sayur ni!!!

2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: May 7, 2013 at 11:45 PM said...

kina ni mmg selalu buat saya terliurlah... tapi tak ada udang tu, kena buat resepi sdirilah nampaknya kalau nak makan cucur jugak

{ Kina } at: May 8, 2013 at 5:41 PM said...

cucur² ni memang syiok kalo makan time hujan-hujan kan... hehehe... saya ni kaki cucur, tu yg asyik tayang cucur...

Post a Comment