Rewang-rewang

Tuesday, May 14, 2013
Aduuhhh.. Tiha masih demam.  Semalam masa Mama dok sibuk blogging, temp dia naik ke 40 c! Padahal sebelum tu saya dah masukkan supp Voren, lepas sejam langsung tak turun.  Kemudian saya masukkan Poro pula,  by rite boleh masukkan kedua-dua serentak kan coz kedua² supp ni bertindak dengan cara berbeza.  Tapi biasanya saya buat jadi back up, kalau suhu makin meninggi baru saya sumbat yg satu lagi.

Saya memang tak bagi budak² ni ubat minum tu time demam sebab - diorang ni teramat SUSAH nak makan ubat,  kalu dipaksa sure akan MUNTAH.  Jadi saya memang sentiasa ada stok ubat muntot dalam peti tu.  Lagipun kelebihan ubat ni,  tak perlu le gerak kalau diorg tengah tido ke, londeh aje seluar & sumbat.. hehehe..  Kesannya pun cepat.  Entah kenapa anak² saya tak lut dengan Paracetamol biasa tu.  Bila guna supp baru le jalan.... 

Esok pun saya terpaksa pontengkan dia lagi sbb lewat petang tadi suhunya naik semula... Mmmm.. anak-anak Mama ni kalau demam memang lama.  Cuma yang pelik tu, diorang ni nampak sihat walafaiat je, berselera makan semua.. just bila suhu naik, baru le terkulai layu.  Masukkan ubat,  elok je suhu turun balik, terus bangun lompat-lompat macam tak demam.. kekeke..

Penat tak korang baca pasal demam je sejak sebulan lebih ni?  Saya ni lagi penat, asyik membebel pasal demam aje... Tido malam pon kena alert sbb sentiasa kena cek suhu diorg.  Memang tak aman la tido...

Kat bawah ni gambar rewang² kami lagi.  Pepetang pusing Tasik Perdana & layan playground.  Lepas Maghrib saya pusing KL.  Terkagum tengok Dataran Merdeka dah berwajah baru!!  Tapi hp kami ni memang fail kalau capture gambar dalam gelap tau.. so bear with it ok.. :P

Ambik gambar kat beca Tasik Perdana... dah selalu datang sini, kalau dulu bleh kata seminggu sekali kami jalan-jalan ambil angin...
Ini aje gambar area Dataran Merdeka yang saya share... semua gambar tak berapa clear pun... tapi memang agak meriah suasana kat sini.  Cuma we all hati-hati jugak sbb area sini banyak drug addict & homeless, jadi kami pun tak lepak lama-lama & berjalan berdekatan family lain.  
Bukan main terang lagi kat seberang sana.. jom kita terjah!!

Bangunan Sultan Abd Samad namanya kan?  Sekarang ni dah jadi Kementerian Penerangan punya pot.  Cantik sangat kalau tengok malam-malam sbb pencahayaannya... 

Potret bekas-bekas PM...

Pancuran air yg bertukar colour... 




Dekat lantai pun ada lampu-lampu, suka kemain Tiha & Ieqa main lompat-lompat & pijak.. (alaa.. budak², semua benda la korang suka..!!)
Tapi ada jugak benda yang tak syoknya kat sini... adala couple² tua berdating kat sini (jangan laki or bini orang berdating sudah)...  Dok bermanja-manja plak.. eeuuwww!!  Ni le salah satu sebab saya kurang suka ke Dataran atau Tasik Titiwangsa.. port org dating!!  Kalau kat Tasik Perdana takde la ketara sangat.  Lebih banyak yang bersenam or family..

Hilang mood nak meronda... Jomlah kita gi dinner plak!!

4 comments:

{ inazamri } at: May 14, 2013 at 8:19 AM said...

semoga anak cepat sembuh.cantiknya pic waktu mlm bangunan sultan abdul samad tu.

{ Kina } at: May 14, 2013 at 9:18 AM said...

thx... a'ah.. makin cantik area ni sekarang.. berwajah baru...

{ Aisy Nasiha } at: May 14, 2013 at 10:51 PM said...

Makin banyak tarikan nampaknya sekitar dataran merdeka tu.. Semoga anak anak kina cepat baik alahannya.. Anak kakak saya pun ada yg macam ni, alhamdulillah dh besar ok je..

{ Kina } at: May 14, 2013 at 11:17 PM said...

Thx Aisy... ye ke? Itule semuanya alah kucing. Dahlah rumah Tok Wan banyak kucing.. mujur bila besar dah takde alahan.. hopefully Misha pun sama...

Post a Comment