Masa awal² buat pulut udang, bab yang paling malas is melayur daun pisang... aayyooo.. banyaknya nak kena layur. Piece by piece... boleh pengsan! Dahle kejap² tangan kena sambar api... hehehe.. maklumle, nak ekspres.....
Pastu saya cakap kat suami, apa kata kita try guna microwave... ye la melayur tu untuk layukan daun supaya senang dibentuk. Why not kita sumbat aje dlm microwave kan... hehehehe...
Saya ambik seikat, sumbat dalam microwave then set for 3 minutes... |
So.. kalau sapa² nak buat kuih² membungkus dalam kuantiti yg banyak bolehla try. Tapi try la set 1-2 minit dulu sbb kalau terlebih set, daun tu jadi berkedut² plak. Pandai² le adjust eekk...
2 comments:
patutla ibu nk sgt ade microwave. ble gn tuk mcm2
Mula² dulu pun tak nak beli rasa tak memerlukan.. tapi bila dah ada, mmg rasa tak rugi beli sbb memudahkan banyak benda... Nanti belikan utk mak ye.. mesti happy dia
Post a Comment