KUE TEOW AJE

Thursday, July 25, 2013
Sorry eekk... malas sangat (tak sempat pun ye jugak) nak ambik gambar menu berbuka.  Maklumle saya ni suka memasak last minute,  by the time makanan siap, terus bkejar² nak hidang plak.  Memang dah tabiat cenggitu (saya suka makan masakan yg baru dimasak / panas², itula pasalnya)...

So saya tayang aje mana² makanan yg berjaya masuk dalam hp ku ini... :)

Kue teow kali ni simple tapi sedap sangat.  Thanks to Kak Jee coz share cara masak kue teow yang sedap macam ni.  Caranya mudah aje, tumis bawang putih, masukkan bebola, daging or udang then kacau² skjp.  Pecahkan telur, masak sampai garing kemudian terus masukkan kue teow.  Time ni renjiskan kicap manis & sos ikan, tambah sedikit sambal bilis.  Gaul rata, siap!

Cara masak macam ni definitely akan jadi teknik terkini saya untuk buat kue teow.  Kalau buat rencah siap² kadang² terlembik le, terlebih rasa le... (org masak hentam keromo, paham² aje la)...

Esok nak keluar shopping sikit setelah berhibernate dalam rumah sepanjang Ramadhan... lama² tak keluar menyopping boleh jadi lupa diri ni... heheheh...

1 comments:

{ Aisy Nasiha } at: July 25, 2013 at 5:42 AM said...

sedapnya tu... sejak puasa ni saya tak masak kue teow lagi... cara kak jee ni mmg simple, senang dan sedap.. saya penah cuba..

Post a Comment