BANANA CHOCOLATE MILKSHAKE

Wednesday, March 19, 2014
I'm not into banana, so... apa² yang berpisang memang kurang digemari (kecuali cekodok buatan sendiri).  My husband plak suka sangat pisang & dia dok cakap antara minuman favourite dia masa di Jordan dulu.  Kalau di sana, diorang gunakan yogurt (macam minuman Arab juga)... tapi saya bagi idea kat suami guna aje susu & ice-cream ala coconut milkshake tu then try le rasa sedap ke tak.  

Banana Chocolate Milkshake hasil ciptaan hubby... Dia dengan Misha kemain enjoy dengan air ni... 
 Meh kita belek resepinya lebih kurang.  Ideanya dari saya, tapi sukatannya Baba sendiri yg agak.
5 biji pisang (yg ni pisang emas) & susu dituang menutupi pisang

4 sudu besar aiskrim (ada stok aiskrim coklat aje dalam peti).  Aiskrim ni menetukan lemak manis air ni, jadi kalau suka manis boleh letak lebih

Beberapa ketul ais (jika suka) then blend sampai sebati. Siap!!
Berkali-kali jugakla Baba buat Milkshake ni.  Sedap sangat la kot sebab tengok si Misha berlari² datang dapur bila Babanya ajak minum Banana Milkshake ni... hehehe...


2 comments:

{ Shamsiah Abdul Rahman } at: March 19, 2014 at 5:42 PM said...

Boleh try ni..
Tak penah buat lagi yg hat ni..

{ Kina } at: March 20, 2014 at 12:16 AM said...

Try le Kak... My hubby dok cakap sedap.. entahle betul ke idak... hehehe

Post a Comment