RESTORAN UPIN & IPIN

Thursday, March 13, 2014
Lately ni asyik keluar topik makan-makan aje... Maklumle banyak sikit mengular dari memasak.  Tambah² bila air start dicatu pulak ni... makin ada alasan kukuhla...

Dah lama pun kami datang ke sini.  Restoran ni area Taman Melati (deretan kedai berdekatan Petronas & Caltex tu).  Kebetulan kami on the way ke Jengka & saya nak kena ambik kek di Secret Recipe area ni.. jadi kami pun dinner kat sini terus.  Time budak² ni ralit dalam kedai, saya pegi ambik kek & simpan dalam bonet kereta... Jadi sapa pun tak tau kewujudan kek tu... Tu yg Ieqa terkejut bila tau ada Birthday celebration untk dia. 

Okay.. berbalik kepada Restoran Upin Ipin yang pastinya boleh buat budak² jadi sawan ni... Kat dalamnya dihias dengan karektor Upin Ipin & juga menjual produk Upin Ipin.  Overall... okaylah untuk ceriakan anak² (mungkin Mak Bapak akan kurang ceria kalau anak² request barang).  Nasib baik budak² ni memang tak jenis mintak apa² kalau keluar, diorang akan tunggu Mama or Baba offer dulu (yg ni memang kami dah train dari kecik)... 

Tengah kusyuk layan kartun Upin & Ipin.. Cuma Misha je tak pedulikan tv, asyik explore satu kedai sambil menjerit²... 

Baba tukang tangkap dia, sebab kalau dengan Mama, lagi dia lari laju² sebb dia sure Mama takkan larat kejar dia...

Dah ditangkap!... Tersengih je sebab berjaya buat Baba kelam-kabut tadi




Nasi Ayam.. Portionnya banyak... cukup untuk budak² bertiga ni share.  Agak sedap... Harganya RM8.90+ rasanya... 

Roti Milo Tiha.. (Nasi Ayam dia balun separuh pinggan, Roti Milo dia perabis, bihun Mama pun dia tolong perabis!)

Fish & Chips Baba... Rasanya oklah jugak.. just coleslow nya very runny... meleleh²... 

Bihun ... Bagi saya eatable,  untuk Tiha... kemain suka & cakap sedap (tekak boleh cekik apa saja la katakan)...
Overall... makanannya okay.. Harganya pula exactly macam kopitiam... Menunya pun hampir sama.  Apapun happy tengok kedai bumiputra yg berjaya berniaga setanding dengan kaum lain.. :)



2 comments:

{ Shamsiah Abdul Rahman } at: March 13, 2014 at 3:26 PM said...

Alhamdulillah..
Suka bila ada the Bumi's yg mampu stand tall among peniaga2 bangsa lain.

{ Kina } at: March 18, 2014 at 2:00 AM said...

Betul tu kak.. Sikit sangat bumi yang success dalam perniagaan...

Post a Comment