DIY - CAT

Tuesday, December 30, 2014
Entry ini untuk menjawab soalan dari Noono Zuki berkaitan topik DIY & MAKEOVER yang lama dulu² nun.  Dia nak tau cat apa yang saya guna untuk mengecat rak dalam entry tu. 

Sebenarnya saya & suami takde la tau sangat bab² bertukang ni.  Jadi bila nak beli barang² kami survey dulu or surfing lebih kurang.   Bila dah sure apa yang kami nak, barulah kami berbelanja.  Macam cat untuk rak ni, peniaga kedai hardware tu suggest kami pakai cat kayu jenis glossy ni.  Entahlah jenama ni kira branded ke apa, harganya RM29.50 seliter.  Saya beli warna putih & oren.  Masih berbaki 1/2 tin.  Tapi memang OK kualitinya, jadi glossy rak tu.  Nampak macam bukan kayu pun ada.  

Inilah rupa cat tu.. sorry agak gelap gambarnya.. shooting tengah malam menumpang lampu bilik air.. hehehe...
Harap² entry ini membantu Cik Adik kita ni ye..






4 comments:

{ Rabiatul Aisyah } at: March 1, 2015 at 6:36 PM said...

Sis gambar tak keluar.

{ Kina } at: March 4, 2015 at 12:06 AM said...

Thx sebab maklumkan.. Saya dah letak gbar yg hilg tu.. :)

Anonymous at: March 10, 2015 at 12:12 AM said...

Thxs yaaa..sy pon tgh cari jenis cat utk kayu...igt kene guna cat spray...

{ Kina } at: March 12, 2015 at 10:25 PM said...

U're welcome... Saya pun dah lama tak buat projek DIY ni... Masih banyak idea, tapi kekangan masa la pulak..

Post a Comment