EEEIIII... YUCKKSSS!!

Monday, December 1, 2014
Hasil sedutan (pemilik : Misha)
Apa tu?  Haaa.. sapa² yang ada anak kecil mungkin tau apakah bendanya ini.  Kalau kat rumah ni, sapa² yang berhingus, alat inile akan diguna pakai.  At least tak meleleh² hingus tu sepanjang masa.  Bukan main banyak hingus² yang keluar, puashati bila nampak tuanpunya hingus boleh bernafas dengan mudah.  Selalunya Misha la yang paling banyak berkahak/berhingus.  Beli ni pun masa dia baby dulu, since that memang banyak jasa.  Ieqa yang dah besar tu pun selalu kena sedut.. hehehe...

Yang saya puya ni brand pigeon, harga sekitar RM16+ .  Boleh cari di pasaraya di bahagian kanak².  Baby Shumaila pun pernah dah guna penyedut ni coz susah nak nafas, taik hidung bersepah... hehehe.. Kalau hidung agak dry, sembur dulu dengan sterimar & sedut.  Haaa.. baru tak dengar bunyi hidung tersumbat & mudah sikit dia nak menyusu.

Saja je share.. in case sapa² ada problem anak yang jenis kuat berhingus/berkahak.


2 comments:

{ InaYusoff } at: December 1, 2014 at 12:34 PM said...

anak saye susah dah nak sedut
dulu mase 3 - 6 bulan bolehla sedut..

dari 7-12 bulan ni..
jangan harap dapat sentuh hidung diaa..

pandai mengelak pastu menanges...

huhu

{ Kina } at: December 19, 2014 at 3:15 AM said...

Hehehe.. jenuhla macam tu. Anak² time babya memang tak berapa nak bekerjasama jugak, tapi Mama / Baba kepit kuat².. hehehe.. Mujurlah bila dah besar sikit, dorang bagi kerjasama pula... Anak yang umur 4 tahun tu pun saya sedut hingusnya..

Post a Comment