Red bean yg diblend untuk dijadikan inti |
Saya dapat 4 bekas ni dari 500gm red bean tu. Semua dah selamat masuk freezer... Nanti saya share resepinya eekk |
Dah ready untuk dikukus (entah kenapa tak berapa nak naik..) |
Dah siap kukus! Anak² perabiskan 5 biji pau ni.. Mama & Baba share sebijik je. |
Okla.. hopefully ada kerajinan untuk buat pau semula. Eksperimen pau saya ni banyak betul halangannya... Bean hangus & terpaksa buang. Rebus baru then termasin plak, terpaksa beli another 100gm red bean topup dalam bean yg masin tu.
Tak habis pasal kisah bean, dohnya plak serba tak kena. Doh yg pertama lupa letak yis (dah siap uli baru saya gaul dengan yis... hahahaha...).. & doh kedua ni plak mcm kurg naik juga & a bit melekit. Entah apala sumpahan saya dengan pau ni.
Apapun penyumbang resepi tak salah, saya yg sengal tak reti buat pau.... hehehe.. Tengok org lain tayang pau gebu molek je...
P/s : Untuk rajin testing buat pau akan ambik masa coz saya kurg sihat lately ni plus dah terkena PAUPHOBIA.. hehehehehe...
2 comments:
Ha.. usaha lagi.. suka makan n buat sdiri ni mmg bagus.. cuba kali seterusnya pasti boleh berjaya...
Ps ; kina, saya ada buat entry pasal cara nak ajar anak makan sayur. Jemput baca ye..
Itu le.. kalau putus asa, tak merasa la pau buatan sendiri nanti.
Ok.. bila free saya jengah ye.. saya kurg sikit mengadap pc skrg ni. Tapi bila free mmg saya akan lawat blog yang letak entry menarik perhatian saya. Memang takde entry yg saya miss...
Post a Comment