KLCC AND MUSICAL FOUNTAIN SHOW

Wednesday, April 9, 2014
Haa.. dah habis kisah vacation... ni kisah sebelum vacation sebenarnya tapi tergendala sebentar sebab nak storyt pasal vacation aritu.. :P

Asalnya nak ke KLCC sebab nak tukar simcard Maxis.  Kalau ada apa² hal berkaitan Maxis saya suka pergi yang di KLCC ni, ada alasan untuk merewang jugak kan?.. hehhe.. Lagipun Center Maxis ni bukak sampai 10pm, jadi tak perlu rushing.  Dulu masa keje di Menara Promet saya jalan kaki je ke KLCC ni... dekat aje.  

Jadi arini kami bawak anak² ke KLCC selepas sekian lama... Diorang jarang jugak ke sana sebab we all kurang suka dengan tahap kesesakannya... Kami bawak diorang naik LRT sebab nak bagi Misha merasa.  Orang lain dah biasa dengan LRT ni masa Mama dok ulang alik jengah cafe dulu.  Lepas Misha lahir, Mama dah tak ke sana sini dah, malas nak mengusung si buas ni... hehehe...

Muka happy sebab dah lama tak naik train... 

Muka takde perasaan... maybe still tak percaya dia atas train.. hehehe....



Dah habis kisah atas LRT.  NI kat Maxis plak... malas ambik gambar banyak², nampak macam jakun sangat.  Besar betul Maxis ni sekarang, memang selesa habis la... Kalau menunggu lama pun tak kisah... heheheh... Diorang siap provide notebook, Ipad, mini ipad.. etc... tapi semua orang yang datang memang ada gadget sendiri, jadi suka la budak² ni...


Boleh pilih nak guna mana satu... kat tepi sana ada laptop lagi... tapi tinggi jadi susah diorang nak access....

Masa dalam ni terjadilah eksiden yang ngeri antara Ieqa & Misha... Dalam dok berlari sana sini macam hilang akal, terlanggar kepala each other... heheheh... Ieqa kalau nangis tak kuar suara, asyik lap air mata je.  Misha lak, lepas kena kiss/blow dengan Baba terus sihat!  Jadi tak sempatla keluar raungan diorang.. hehehe... 
Oklah... dah settle urusan Maxis, jom cepat² kita blah keluar settlekan urusan lain plak... Sebelum jadi lagi eksiden lain.. baik blah!.. hehehe...

Oh ye... kalau nak tau, fountain KLCC sekarang ni lawa wooo.... keluar color² & meriah sangat.  Menjelang malam ada musical show.  Yang tu nanti saya attach kemudian... saya rakam aksi musical fountain KLCC ni... nak tengok musical punya ada masanya.. yang we all tengok ni jam 8.00.  Jadi check schedule diorang kat web SuriaKLCC okeh...
Cantikkan??? NI sedutan masa Musical Show.. nanti saya tepek video nya yee...




Kat atas tu semua kejadian masa musical show tu... ikut dan aje susun aturnya... hehehehe...

Lepas tengok show ajak budak² ni makan... beli pretzel aje... favourite diorang ni.. original celup caramel..
Nampak tu, sampai muncung² mulut mintak pretzel... hehehe.... (sapa lagi kalau bukan si Laieqa)....
Si Misha plak dok berlari sana-sini macam hape je... masa ni ada dua pompuan Arab dok perhatikan dia.  Bila geram tengok budak ni berlari sambil menjerit macam kena histeria... terus diorang panggil ajak bergambar...
Akibatnya... MERAUNG sakanla dia... oooppsss.. anak² I memang begini ye... takut dengan strangers!  Bukan muka tak malu macam Mamanya... Diorang akan berlagak hyper kalau tak diperhatikan atau ditegur aje... 
Panik punya pasal dua ladies tu kelam kabut cari sweets bagi kat budak² ni untuk pujuk balik.  So diam la sebab dapat rasuah, tapi still tak nak friend dengan diorang.. hehehe.. Last² diorang temuramah Tiha aje & ambik gambar dia.  Tiha & Ieqa pun jenis malu jugak dengan strangers, kalau Ieqa masa kecik, orang stare kat dia pon boleh buat dia melalak...
Menumpang washroom KLCC... dekat bilik baby ni ada toilet kecik & tempat budak².... kalau nak cari kat area ATM CIMB... 
Okaylah... dah settle semua, jomlah balik... Mama pun lupa we all dinner apa malam tu.. rasanya tak dinner dlm KLCC kot sebab nampak serabut aje... Mula² nak makan hotdog 1901 aje, tapi dalam kedainya kemain panas... aduuuiii.. patutla takde orang...
Dapat belon sorang 3 bijik dari Salesgirl Cold Storange... Ini jugak antara faktor Mama & Baba nak balik cepat, kemain susah nak heret diorang yang sibuk nak pegang belon masing²!  Especially bila nak turun eskulator... 
Elok je masuk kereta, Misha terus tido sampai keesokannya!.. heheheeh... 


2 comments:

{ Sue Bee } at: April 9, 2014 at 2:51 PM said...

seronok bebudak bawa jenjalan kat klcc..anak2 SB pon kalo nampak orang luar,mesti takut..mmg elok jugak lah kan.

{ Kina } at: April 18, 2014 at 3:06 PM said...

Itula.. cuma kdg² bila tetamu dtg rumah susah sikit sebab yg kecik akan buat hal sikit, jadi nak entertain tetamu susah jadinya...

Post a Comment