OLD TOWN WHITE COFFEE

Monday, April 21, 2014
Malasnya nak meng update blog malam ni... Tapi kalau start menunda, mula la bersawang terus nanti.  Paksa diri sikit bagi otak ni buat keje.. makin lemau je bila umur makin meningkat ni.

Kali ni nak story pasal tempat makan.. ala semua org tau kewujudan kopitiam ni.  Old Town yang kami terjah ni dekat area Melati.  Biasa kalau nak ke Kopitiam, kami ke Pappa Rich aje (environment nya lebih santai)... tapi kali ni kami try Old Town pula.  Kami pernah ke Old Town Bangsar South lama dulu, tapi masa tu takde halal JAKIM jadi kami layam roti & air aje.  Sekarang ni dah ada halal JAKIM jadi tak was² sangat dalam memilih makanan... 

Eehh.. Mama baru perasan si Tiha ni berbaju tido rupanya... Adoii.. baru 3 orang anak, dah takleh pantau apa yg diorg sarung... ehheheeh...


Bila masuk ke dalam (indoor), agak privacy & best environment nya.  Pasni kalau nak lepak² kat Kopitiam, takyah pegi jauh², kat sini pon okay... cuma ada tapinya.. nanti saya story ye...

Antara makanan yang kami order
Budak serabai yang kuat komplen... (tgk mukanya.. muka banyak masalah hidup... hahahaha)... 

Gambar yang saya ada, as usual, always tak complete.. sowwiiee.. selalu ambik gambar half way aje tu yg jarang ada gambar semua makanan...

Overall makanannya okaylah... Seronok tengok banyak betul pilihan rotinya tak macam last time.  TAPI.. haaa.. ada tapinya.  Saya pun tak tau lah memang tukang buat air tu tersalah bancuh ke apa... saya langsung tak boleh minum teh tarik & kopi yang kami order.  Ada rasa GULA MERAH yang amat kuat!  Serious... saya hirup sikit je, then terus tolak tepi... rasa macam hirup gula merah wehh!!

Last time saya minum kat Bangsar South tu takde plak rasa kopinya macam ni.  Nak kata tersilap bancuh, takkan sampai dua² jenis air tersalah buat kot?  Entahla... saya pun not in the mood untuk complaint malam tu, so let it go... let it goooo... hehehehe...

Okaylah.. tu je nak cite...





2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: April 23, 2014 at 8:08 AM said...

Saya pun perasan macam tu juga Kina..walauoun restoren macam ni, tapi ada masanya cawangan lain2 makanan rasa lain2.. pelik pula..

kalau Naim pula, dia mmg nak pakao baju ikut suka dia. Ada masa siang pun nak pakai baju tidur juga. Dan sebaliknya.

{ Kina } at: April 23, 2014 at 9:48 AM said...

Itula... Cumanya tkilan sikit sbb saya suka kopi.. Patutnya kat kopitiam rasa kopinya la yg special..
Itula... Biasanya kalau nak keluar saya just ckp pakai baju cantik sikit (bkn baju tido/basahan) tp bila dah keluar baru perasan, masing2 pakai baju tido.... Adoila...

Post a Comment