GERMAN DELI (IMBISS) AMPANG

Monday, August 26, 2013
Dah lama tau kewujudan Imbiss ni dari friend my husband.  Kebetulan Mamat tu pon berkacukan German.. sibuk dia suh try makanan German yee...

Then banyak jugak blogger dah try.  Tapi tiapkali nak pegi, ada aje halangan yang datang... Restoran ni belakang Petronas Ampang.. saya tak reti nak bgtau direction sbb buta jalan, jadi nak info lebih, masuk site or fb dorang... http://www.germandeliimbiss.com.my/

Masa sampai sini, semua orang dah kebulur habis.  Maklumle, time lunch tak serupa manusia lain.. biasanya we all hanya lunch bila my husband balik dari cafe around 3.30 to 4.  Jadi kalau nak makan di luar, makin lambatle time we all mengisi perut.  

Masa sampai kedai memang lengang habis.. Ye la mana ada manusia nak lunch kol 5 lebih kan.. hehehe... belek menu lebih kurang, kami pon order... Bila makanan sampai, memang makin tak sabar jadinya.   Since ramai yang dah warning pasal portion yang besar kat sini, kami pun berhati² la jugak.. tengah² lapar ni mula la nak terlebih order kan.. 

Root beer Mama... heheh.. Anak² semua tak minum carbonated drinks.. jadi selamatlah Mama & Baba dari kena share air... 
Tiha & Ieqa share Chicken Currywurst.. Suka la si Tiha yang pelahap tu, sorang² je dia perabis sosej tu.  Ieqa yang manjang tak nak makan ni layan fries aje... 


Budak ni pon layan fries dengan ketchup.. then berebut carrot Steak Mama... Last² fries tu dia campak tepi, dok jilat ketchup aje.. iisshh.. si kenit ni pun dah makin tak nak makan skrg ni
Haa.. jom kita intai menu Baba & Mama plak... Baba order XL Mushroom Wingy tambah lagi RM3 untuk drink & fries... Tamak betul le Mamat ni kan... heheheh... Oh ye.. Daging burgernya tu 180gm tau... memang puas memakannya... Sedapp!!!

Tapi Mama lagi tamak... hehehehe.. dahle Rootbeer 1 liter, order plak Rumpsteak with Onion Sauce.. sekali datang.. haaa... hambik ko!! 400gm steak siap dengan fries, jagung & vege.  Seriously sedap sangat!!!!  My husband tak habis² cakap the best steak dia pernah makan coz 'melt in your mouth' term tu memang tersangat boleh dipakai guna untuk steak ni.  Langsung tak penat dikunyah!!!


Cuba tengok tu.. langsung takleh cover senyum dah... sepanjang kat sini tak habis² dia ckp enjoy sangat dengan makanan sini.  Ye la dengan portion, rasa & jugak service, memang serba cukup.

Imbiss ni definitely will be our new favourite spot utk makan western.  Total we all kena (plus service charge & tax)  RM69.85.  Bagi we all memang berbaloi compare to Secret Recipe or kedai western yang lain.. Thumbs up Imbiss!!



1 comments:

{ lenn0n } at: August 27, 2013 at 11:50 PM said...

to win a man's heart is to win his stomach... imbiss definitely win both mine... hahahahah... hat's off to u guys...!!

Post a Comment