TART NENAS

Thursday, August 15, 2013
Tart nanas kejap silang kejap tak... actually yg silang tu Mama buat, jadikan sample.. tapi sampai sudah Tiha tak pandai.  Last² suruh dia buat bulat² & tekan aje... 

Kali ni buat 2 adunan jugak.. dapat hampir sebalang besar.  Tapi kemain gedabak hasilnya.. next year nak tukar acuan le.. kasi cute sikit.. hehehe..
Ini kuih raya wajib ada sejak saya kenal my husband 1998.  Dari dulu tiapkali raya dia akan request tart nanas.  Jadi until now saya tak pernah miss buat biskut ni.  Cuma resepinya aje bertukar setiapkali.  Only last 2 years ni saya guna resepi Kak Jee sebab simple & sedap.  Nak resepinya boleh belek di sini eekk..

2 comments:

{ Aisy Nasiha } at: August 15, 2013 at 2:51 PM said...

Sedapnya tart nenas.. Lawa juga yg tiha buat tu, takla comot.. Kalau jual kat saya, saya ingat semuanya sama je..

{ Kina } at: August 15, 2013 at 4:49 PM said...

Jangan tersilap Aisy... yang tukang terapnya saya, dia cuma bulatkan jem, letak dlm biskut & tampal.. heheheh.. semua org tak reti terap, tpaksa la saya turun padang...

Post a Comment