Mission Wrap

Thursday, February 21, 2013
Last entry saya mention fasal wrap.  Dulu saya pernah dah try buat sekali, tapi saya beli tortillas.  Ni semua adik beradik jugakla.. tapi baru-baru ni saya try beli brand Mission ni pulak... Rasanya sangatlah sedap.. jauh beza dari wrap yg saya pernah beli kat carrefour aritu.  Saya paling suka kalau digrill sekejap, tapi kalau nak letak sayur dalam tu, saya grill sebelum digulung le.  Oh ye, kalau takde oven atau seumpamanya.. boleh gunakan pan atau kuali untuk panaskan wrap ni.    
Pss.. Cik Cinta.. inilah rupanya wrap tu.  Saya biasa nampak kat Jusco, tapi kat Giant pun ada kot.  Biasanya boleh jumpa sekitar kawasan roti...
Asalnya saya beli wrap sebab dah lama teringin nak grill ayam.  Tapi macam boring le asyik makan grill chicken dengan whipped potato aje, jadi saya ingat nak buat wrap.  Dada ayam saya marinade dengan cajun spice & sedikit garam aje kemudian grill atas api.  Cajun spice ni boleh cari dekat kedai bakeri atau bahagian seasoning.  Cajun spice ni dah cukup rempah ratusnya.. rasa & baunya pun sedap.  
Bahan dalam wrap saya - Dada ayam yg digrill, sayur-sayuran seperti lettuce, timun & tomato,  sos (setiap orang dalam family ni citarasanya lain-lain, jadi saya kena letak sos ikut kesukaan pemakannya le). 
Sebelum letak bahan, saya grill sekejap wrap tadi tu.  Kalau grill kemudian lagi best sebab wrap tu rangup & cheese pun cair tapi sebab ada sayur jadi bimbang plak sayur ni tak rangup nanti.
Saya susun semua bahan atas wrap & tambah cheese.  Since tengah control diri, saya  letak 1/2 keping aje.  
Tuangkan sos kegemaran & gulungkan.  Ni dah kira terlebih bahannya, akibatnya susah gila nak gulung.  Tapi tiapkali buat, mesti saya terlajak letak bahan.. haiisshh

Ini ajelah dinner we all malam tu.  Saya & suami balun 2 set.  Tiha dengan Ieqa share 1 set yang takde sayur. Tapi sebelum tu diorang dah ratah wrap yang terlajak grill sampai terlebih rapuh (takleh nak gulung sbb rangup sangat).  Nasib baik rasa wrap kosong pun dah sedap, saya rasa takat 2,3 keping kosong pun saya bleh makan sorang-sorang.. hehehe.. Next time nak buat lagi, boleh ubahsuai bahan kat dalam tu dengan benda lain plak... :)

2 comments:

{ cik chinta } at: February 22, 2013 at 10:20 PM said...

sdp, npknye kn g giant cr, sni xd giant, mklumlh kwsn pedalmn kn, teln air liur dlu la. dada aym tu gknye mkn dgn roti pon sdpkn. sbr2

{ Kina } at: February 23, 2013 at 11:11 AM said...

oh ye ke.. kalau kat kl mmg banyak. a'ah dada ayam tu boleh buat mcm sandwich jugak. kalau tak jumpa cajun spice perap dgn lada hitam & garam pon ok. Mcm saya gatal tgn sikit suka tambah paprika dgn mixed herb la... tapi lepas jumpa cajun ni, saya mmg guna cajun aje, senang keje.. hehhee

Post a Comment