Ni first time buat roti kentang sejak beli bread maker. Dulu rajin buat, tapi sekarang dah makin nak muak makan... tu yg jrg-jrg je wujud. Buat ni pun sbb nak perabis stok kentang, buat 2 adunan terus. Tu yg melimpah BM ni.. biasalah kan.. ngelat. Saya perasan jugak doh kali ni lembik & melekit, tapi biarkan aje la, pandai-pandaila membentuk nanti, guna minyak ke. Tambah tepung kang betambah banyak jadiknya.
Haa.. dah naik pon.. ni part paling best, uli-uli doh yg dah naik.. hehehe... |
Last nite saya buat roti naan, pun terlebih gebu dari saya buat dengan tangan dulu. Nampaknya family saya lagi suka yg kurg gebu sbb suami cakap dah rasa ala-ala roti arab.. aisehh.. ngengada tul la, dah ada BM kata sedap lagi roti yang Mama uli. Maybe pasni saya naikkan 30minutes aje la instead of 1 hour mcm setting BM tu. Tapi kalau suka roti yg menggebu, takde masalah, mmg puas hati le.
2 comments:
jeles nye kak. nk bli satu tahun depan klo de rumah sinri. nt gtau jenama ek?
Yg saya pakai ni brand kenwood. tapi ada byk brand lagi. Masa beli ni main sambar aje kat senheng tu, tak sempat buat research.. heheh
Post a Comment