Sotong Masak Kicap

Tuesday, August 9, 2011
Alahai.. senangnya memasak!!!
Memang la senang, buat masak kicap je pun.  Tapi saya letak juga lah resepi ni.  Just tambah kan idea time pening² pk nak masak lauk apa.

Bahan²

Bwng merah & putih utk menumis
Sotong (4-5 ekor)
Sos tiram (1-2 sudu bsr)
Kicap
Cili padi/merah
Bawang besar
Air

Tumis bwg dgn sedikit minyak, dah wongi tu.. campak je sotong.  Goreng² sikit, masukkan sos tiram & kicap.  Kicap tu tuang sesedap rasa, kalau nak xtra kuah, tuang le lebih.  Tambah air sikit, garam, aji, cili & bawang besar.  Siap!!!

Kalau nak pekatkan lagi & rasa pedas, tumis cili boh sikit or boleh letak sos cili.  Saya suka guna sos tiram je..

0 comments:

Post a Comment