Terung Bakar

Friday, March 22, 2013
Korek-korek peti ada 2 biji terung.  Mula-mula nak buat masak lemak dengan talang masin tapi ikan talangnya bahagian isi la plak.  Last-last saya nak try grill, jadikan ulam.  Baki sambal belacan masih ada dalam peti (first time buat sambal belacan kat rumah ni.. hehehe).

Dengan penuh excited nya saya mula memasak...

Saya grillkan atas pan aje.  Letak sedikit olive oil & grill.  Pastu was-was plak bimbang tak masak kat tengah, saya tutup pan ni.

Tadaa.. cantik je ada kesan terbakar tu kan... Lepas ni kompem saya buat lagi.  Manis sungguh terung yg digrill ni ye. 
Saya tak pernah lagi makan terung dibuat macam ni.  Kalau grill veggie macam kat Nandos tu pernah le or terung yg digoreng & diletak sambal.  Seronoknya dapat satu lagi resepi yang healthy & mudah macam ni.. :)

1 comments:

Post a Comment