Cekodok Pisang

Friday, May 15, 2009
Ambik 5-6 ketul pisang lenyek2
Then tambah gula 4 sb & garam 1/2 sk
Masukkan plak tepung 2@3 senduk (kalo pisang x ranum sgt letak 2 senduk je) or tepung tu letak lebih kurg sama byk ngan pisang
Pastu.. campak 1/2 sk soda bikarbonat (kasi rangup & lembut)
Haaa.. pastikan jugak ada penonton yg kusyuk menunggu cekodok pisang (terpaksa gaul atas lantai, ada budak request nak tgk)


Haa.. siap dah.. ready nak goreng (simpan kejap 10-15 min - jgn lama sgt lak)
Panaskan minyak (deep fry)
Goreng sampai warna jadik coklat/gelap

Jgn tiru aksi ini.. cekodok ni terlebih gelap sbb hubby suka makan cekodok garing - ala2 rentung gitu.. hehehe

0 comments:

Post a Comment