Nak masak sup kene ada bahan2 ni :
- ayam (agak2 la 2/3 org makan)
- sup bunjut
- Bawang merah 5 ulas (dikisar)
- bawang putih 4 ulas (dikisar)
- Halia 1 inci (dikisar)
- Daun bawang & daun sup (dipotong)
- kiub ayam
Tumis bahan yg dikisar & sup bunjut sampai naik bau. Then masukkan ayam dan kacau2 hingga separuh masak

Tambahkan air (terpulang la nak kuah byk or sket). Then masukkan kiub ayam. Perasakan dgn garam dan tambah daun sup & daun bawang yg dipotong tadi...
Tips
1. Boleh tambah alat tumisan dgn menumis bahan tumisan sup tulang, but aku suka simple mcm ni je..
2. Boleh gak tambah carrot & kentang jika suka
3. Nak makan ngan nasi impit (soto), bihun , makaroni & seumpamanya pon ok..
0 comments:
Post a Comment